För skojs skull - Svett är det nya svarta

Skype-call med Team Sandettie
I dag lyckades jag få till det första Skype-mötet med de andra lagmedlemmarna i Team Sandettie (som jag ju skall simma över Engelska kanalen med). Jag har missat två samtal i rad av olika skäl och såg riktigt fram emot att få "träffa" de andra. Vi har alla blivit utvalda av lagledaren Chloe McCardel och har aldrig träffats. Med en simmare i Indien, jag själv i Belgien, tre personer i USA och en i England är chanserna ganska små att vi kommer att göra det innan vi samlas i Dover för simningen den 21 juni nästa år. 
 
Chloe själv är australienare. Hon är en riktig marathon-simmare och har simmat över Kanalen flera gånger, nu senast för någon vecka sedan som ett "träningspass" inför ett försök att ta ett långdistansrekord i simning i oktober. Vi är i trygga händer alltså, även om det bara är elektroniskt.
 
Så här i efterhand vet jag inte varför jag såg framemot det så mycket, jag hatar telefonkonferenser och har aldrig varit med om en som varit effektiv eller bra. Med sju personer i samtalet var ljudkvaliten halv-bra som bäst och det var ingen ide att försöka småprata för att lära känna varandra. Istället blev det en kort introduktionsrunda, lite frågor och svar och så lite tips från Chloe om träningsupplägg. 
 
Vi fick också rapportera om kallvattenträningen - det visade sig att det inte bara var jag som haft problem där. Både Shankar som bor i Delhi och Rebekah i New Jersy tränar i vatten som är för varmt. 
 
Nästa utmaning blir att träna mörkersimning.  Sjön där jag simmade i går "stänger" klockan sju så skall jag simma där måste jag gate crasha. Undrar om det går att övertala simhallen att släcka lyset en halvtimme eller så?
 
#1 - Linda

Det är verkligen spännande att läsa om hur det funkar i Belgien med sjöar med badförbud, sjöar med öppettider osv när man själv bor i bortskämda allemansrättsland. Du har inte vägarna förbi Sverige snart? Blir visserligen ett dyrt träningspass, men här är det både öppet, mörkt och kallt!

Svar: Jag har ett minibreak i Skåne nästa helg och skall försöka simma lite då. Sedan blir den sim-semester i Italien en vecka men där är varmt, skönt och soligt. Usch, vad jobbigt.
Kari

#2 - Mia

Jag säger det igen. Hur kan en frivilligt välja någonting i vatten? Dessutom i mörkt och kallt vatten. Brrrr. Jag är så imponerad!