För skojs skull - Svett är det nya svarta

Ödet ville att jag skulle ha en Fenix 3
Varför skulle annars min antika Garmin Forerunner och min simklocka gå sönder samtidigt?
 
Skall man vara petig gick de egentligen inte sönder samtidigt. Min Garmin har hållits ihop med hjälp av superglue och en hårsnodd i nästan ett år och när det slutade upp att fungera har det fungerat utmärkt att springa med den fastknäppt på ryggsäcken eller runt axelbandet i linnet. 
 
Och när man ändå håller på och petar sig så måste jag erkänna att min simklocka (Poolmate från Innovate) inte är trasig, det är bara batteriet som är slut. Men batteriet måste bytas av en specialist i England och det kostar nästan lika mycket som att köpa en ny klocka. 
 
Så båda är så gott som trasiga och nu när Garmin äntligen har släppt en klocka som fungerar för öppet vatten (min Forerunner visade glatt världsrekordfarter varje gång), poolen och löpning utan att vara stor som en tegelsten. 
 
Vi har inte riktigt hunnit bli kompisar ännu och Fenix började lite okänsligt med att väcka mig klockan åtta i lördags med den käcka uppmaningen "Move!". Den har inbyggt aktivitetsarmband och tyckte att jag sovit för länge. Den funktionen är nu avstängd men annars är jag sjukt fascinerad över stegräknare och dess oberäknelighet. Gå i trappan: 0 steg. Göra liggande bollövningar: 100 steg
 
Om Fenix var onödigt sur och otrevlig då så kompenserade den senare på dagen genom att vara överlycklig efter min löptur. Fyra personliga rekord, hojtade den! Snabbaste kilometern någonsin! Snabbaste engelska milen! Snabbaste fem kilometern! Längsta löpturen! 
 
Om någon vill läsa en riktig recension, med bilder och jämförelser och tekniska detaljer istället för klockan personlighet så är det här fel ställe. Men jag rekommenderar bloggen DC Rainmaker som är bra på allt det där andra. 
 
 
#1 - Märta

Lite imponerad över att klockan fortfarande är hel efter att ha försökt väcka dig klockan 8. Här hade den inte blivit långlivad...

Förresten - min supersimpla Garmin löparklocka (absolut inte någon vattenvariant) har fått sitta fastklämd i remmen på simglasögonen på bakhuvudet ibland när jag har simmat ute. Har jag den på armen ballar den ur när den hamnar under vatten, och bakhuvudet är ju det som är i vattnet minst, därav denna lösning. Som tur är är det sällan man stöter på folk här, det ser nog hyfsat dumt ut. Men funkar.

#2 - Johanna

Men åååh, vill haaa! :) Hur funkar inbyggda aktivitetsarmbandet? Har du klockan på dig hela tiden?

Svar: Ingen aning. På klockan får jag steg, kalorier och distans men jag tror att det kanske finns något mer (hur bra man sovit tex - om man berättar för klockan att man gått och lagt sig så skäller den inte ut en på morgonen) om man för över informationen till datorn.
Kari