För skojs skull - Svett är det nya svarta

Swim smooth goes to Stockholm
Det finns 100 sätt att lära sig simma bra men det enda som har fungerat för mig kallas Swim smooth. Metoden skiljer sig från de flesta andra eftersom de menar att din simteknik och lärokurva kommer att påverkas av din personlighet, kroppstyp och träningsbakgrund och att det finns flera sätt att simma rätt på. 
 
De flesta andra coacher lär bara ut klassisk crawl, med låg kadens och höga armbågar. Det är ett väldigt vackert sätt att simma på men det passar inte mig. Faktum är att det inte passar särskilt många och varje OS kan man se flera riktigt snabba simmare som forsar fram i vattnet med en hög kadens och armar som dras fram nästan parallellt med vattnet. 
 
Jag har i flera år åkt till London för att träffa Julian, som är Swim smooth-coach, men för er som inte har lust att göra det kommer det att finnas möjlighet att utveckla sin simning enligt metoden i Stockholm i höst. Martin Hill från Swim smooth kommer att hålla två endagarskurser på Lindingö den 7 och 8 november på inbjudan av Triathlon Sweden.
 
Den 7 november är redan fullbokad så skynda skynda att boka in er den 8 november. Kursen inkluderar videofilmning av alla deltagare, analys och uppföljning samt flera föreläsningar om simteknik. Gör du bara en sak för att förbättra din simteknik så borde det vara det här, det kommer att vara fantastiskt roligt och nyttigt och värt varenda krona.
 
Jag är själv sjukt sugen på att gå men vi har redan bokat in Stockholm-helgerna för hösten och det finns tyvärr inte utrymme för en spontanhelg. Och så har jag ju redan Julian, förstås.
 
Kan du inte vara med på deras clinic rekommenderar jag deras websida som är full av bra tekniktips, träningsupplägg och pedagogiska förklaringar.
En kontroversiell armbågsföring.