För skojs skull - Svett är det nya svarta

Tredje adventsäventyret
Ni vet sådana där människor som inte har någon självdisciplin och öppar luckorna i sina adventskalendrar i förväg bara för att de inte orkar vänta? Som äter upp den extra goda chokladpralinen som var för julafton redan den 18e bara "för att det var en så tråkig tisdag och vem behöver extra god choklad på julafton i alla fall?"?
 
Jag är en sådan människa och idag har jag och Torkel kört det tredje adventsäventyret fastän det inte alls är den tredje advent. Den här gången fanns det till och med en plan med förinköpta tågbiljetter och allt. 
 
Vi började dagen med att missa tåget och fick hänga en timme extra på Gare du Nord. Det är inte exakt en trevlig tågstation så det var lite äventyrligt bara det men på plussidan hann jag dricka varm choklad och proviantera lite extra inför äventyret. 
Vi hoppade av i Liege och började med att springa genom deras Red Light District (vilket också var lite äventyrligt även om de flesta skyltfönstrarna var tomma) med sikte på en vandringsled som skulle ta oss till nästa by i lagom tid för att hinna med ett tåg tillbaka till Bryssel. 
Vi fick ett par kilometer i stadsmiljö innan vi kom ut på leden men det var det värt - finns det något lyxigare än att hoppa av ett tåg och kunna börja springa direkt? 
 
Vi hade ingen karta utan skulle bara följa ledmarkeringarna vilket gjorde det hela lite extra äventyrligt. Det blev fel ett par gånger så klart men aldrig mer än ett par hundra meter. Det hjälpte att första delmålet var en kyrka på en kulle - den syntes på flera kilometers håll. 
Katrin har visserligen beordrat glögg på termos som en del av adventsäventyret men det är lite besvärligt att springa med termos så jag valde det näst mest juliga alternativet: marsipan. Marsipan är en klart underskattad energikälla som innehåller ALLT som behövs för löpning: socker, fett och protein. Dessutom blir det inte dåligt, är lätt att äta och gott. Vem behöver torra energikakor?
Vi har inte sprungit så mycket runt Liège förut så det var roligt att se en ny del av Belgien - dessutom var det en positiv överraskning att det var så fina stigar. Liège är mest känt för att vara en avdankad industristad med nästa lika mycket problem med integration som Molenbeek så det har inte legat så högt på vår lista trots att det bara ligger en timme bort med tåg. 
 
Så här fina stigar var det: 
Det här var mitt första långpass sedan Stockholm rogaining, alltså nästan en månad sedan. Jag har verkligen inte sprungit mycket sedan dess så jag var lite nervös över hur det skulle gå. 
 
Det gick utmärkt, trots en massa branta backar. Eller så var det tack vare alla backar för då gick jag nämligen. 
Det här är min allra värsta och sämsta typ av underlag. Brant nedför, lerigt, lösa stenar och så en massa blöta löv på allt så att man inte ser någonting. Tant blir rädd att tant skall bryta nacken av sig. 
 
Något av det bästa jag vet med att springa led utomlands är att man lär sig så mycket om kulturen. Varje gång jag lämnar Bryssel blir jag till exempel lika överraskad över hur religiöst landet är. Skogarna är fulla av krucifix, ikoner och små altare, något man inte ser i alls i expat-bubblan Bryssel. 
Man blir också påmind om hur allvarligt andra världskriget påverkade Belgien (och resten av Europa) och hur lite tid som faktiskt har gått sedan dess. Något många i Europa verkar behöva påminnas av just nu. Här är en krigskyrkogård vi sprang förbi. 
Efter fyra timmars löpning och 150 gram marsipan kom vi fram till slutmålet. Vi hade funderat på att springa längre men med tanke på att det var becksvart en timme senare kändes det här helt lagom. 
Vi hade exakt tio minuter på oss att svida om till torra kläder i en busskur innan tåget kom. Så här nöjd och glad var jag då, speciellt över de billiga tågbiljetterna Torkel fixat fram. De kallas "shopping ticket" och innebär tur och retur samma dag. Undrar hur många andra som väljer att "shoppa" skogsluft?
#1 - Katrin -Katrins äventyr

Oj vad glad jag blev av att läsa om ditt adventsäventyr! Gillar att du inte kunde hålla dig till imorgon. Å vad det gäller glögg så anpassar man såklart äventyrsinnehållet till det som passar....å är det marspian så är det :)

#2 - Katrin -Katrins äventyr

Oj vad glad jag blev av att läsa om ditt adventsäventyr! Gillar att du inte kunde vänta tills imorgon :)
Å vad det gäller glögg så anpassar man såklart innehållet efter ens äventyr och marsipan var väl bra alternativ :)

Svar: Jag kan tänka mig att äta marsipan när som helst på året men för just det här äventyret kändes det extra lämpligt!
Kari

#3 - Anna (orka mera)

En äventyrsdag helt i min smak! Hade jag kommit på en sån lysande idé hade jag inte heller kunnat hålla mig till advent :)

#4 - Nina

Säger som Anna, helt i min smak :)
Tippar att glöggen smakade gott efteråt!