För skojs skull - Svett är det nya svarta

Löpning i kalendern
Den uppmärksamme bloggläsaren har kanske lagt märke till att det har blivit ett antal löppass här på den senaste tiden. Än joggar jag 4.8 kilometer här, och än lunchlöper jag 5.3 kilometer där. Vad skall hon göra med all den där löpningen, kan läsaren inte låta bli att fråga sig?
 
Bortsett från sommarens utflykt till Dover har jag tre lopp inplanerade just nu. 
 
Först ut är Great Lakeland 3Day som är en tre-dagars löpartävling med viss orientering i the Lake District i norra England. Vi var där en vecka förra året och älskade det - fantastisk löpning och fantastisk simning dessutom. Vi skall på bröllop i Ullswater och den här tävligen låg bra till så vi passade på. Varje dagsetapp utgår från samma basecamp så även om jag och Torkel skall starta olika klasser (jag kommer förmodligen att starta det som kallas för "café-klassen" där det skall finnas möjlighet för fika-pauser under varje dagsetapp) så får vi alla fall nöjet att dela tält och lukta på varandras svettiga träningskläder varje kväll. Så romantiskt!
 
Här är en bild från en väldigt blåsig löptur upp på Skiddaw (nära Keswick) förra sommaren. 
 
Sen blir det Ånga-loppet swimrun tillsammans med den snabbfotade bokslukerskan Sanna. Jag hoppas kunna trötta ut henne vid simningen så att hon inte skall springa så himla snabbt. Den strategin fungerade på förra årets partner, Mel.
 
 
 
Sist men inte alls minst blir det Björkliden Arctic Mountain Marathon som är två-dagarstävling med orientering och övernattning. Istället för en bekväm café-klass råkade mitt finger slinta vid registreringen och vi är anmälda i 70-kilometersklassen. Det blev liksom mer fjäll för pengarna på det sättet och fjäll kan man ju aldrig få för mycket av. Den här bilden är tagen på en vandring nära Abisko för ett par år sedan.
 
 
Det kommer alltså att behövas ganska många fem-kilometers rundor för att komma i form...
#1 - Johanna

Är det där Great Lakeland 3Day samma lopp som Kerstin och Niklas deltog i ifjol? (Torkel kanske vet om du inte vet). Det lät i alla fall väldigt ... vått :D

Svar: Jo, det är samma. Fast i år skall det bli bra väder!
Kari

#2 - Johanna

Det är klart det blir! :) Men tuff tävling i alla fall, tror nog det är klokt att välja café-klassen, för det låter definitivt som ett trevligare äventyr :)

Svar: Nu har jag kollat med Torkel och Kerstin sprang Great Lakes 3Day men det var inte den som var blöt. Det var 3 x 3000. Så nu är det bevisat att solen alltid skiner på 3Days!
Kari

#3 - Mia

Shittans pommesfrittans vilka härliga äventyr! Inspirerande! M.V.H. Hon utan plan...

#4 - Johanna

Ah, var det så? Bra! :) Blir nog bra det där!