För skojs skull - Svett är det nya svarta

Årets längsta vecka
Jag har varit och simmat idag, för första gången på nästan tre veckor. Det var rost, gnissel och spindeväv i början men lite senare när en man knackade mig på axeln för att fråga om något fanns det bara rytmiska simtag och ljudet av luftbubblorna - jag mindes knappt var jag var och än mindre hur man pratar franska. Så är det att simma.
 
Den här veckan känns som om den pågått en evighet. Inte för att det varit långtråkigt utan för att det varit så mycket dramatik och så lite vardag. Jag kan inte förstå att det kan hända så mycket, på så kort tid.
  • I måndags var Bryssel som en krigzon och nu är det nästan som vanligt igen utan att något verkar ha hänt. Meningarna är delade om det aldrig fanns något hot och det hela var en PR-kampanj för att förbättra den belgiska polisens skamfilade internationella rykte eller om det fortfarande finns ett hot men att insatsen blev för dyrt.
  • På grund av avstängd kollektivtrafik och utebliven taxi cyklade jag till flygplatsen i måndags. I en isig kurva cyklade jag omkull och slog knät som en direkt konsekvens av säkerhetsläget (en av mina kollegor slog huvudet i en hylla och fick hjärnskakning eftersom hon inte fick lov att gå till jobbet av samma skäl). Det var ett mirakel att ett blåmärke var det värsta som hände med tanke på hur jag rusade fram mellan alla soldater på flygplatsen 20 minuter innan avgång.
  • På måndag och onsdag föreläste jag i Göteborg och Stockholm. Älskar att träffa studenter.
  • I torsdags gjorde belgisk TV ett hemma-hos reportage om mig och hur det är att ta emot flyktingar i sitt hem. Reportaget delades flitigt på nätet och Facebook svämmade över av kärlek, inspiration och medmänsklighet. Härligt att se i en tid när jag alltmer börjat hålla med memet som säger att "det finns en app som visar vilka av dina vänner som är rasister - den heter Facebook". '
  • Jag har hunnit träna också! Två styrkepass, lite löpning och så dagens simning. Helt ok för en vilovecka. Men jag har också bestämt mig för att förlänga säsongsvilan med en vecka till. De senate två veckorna har varit allt annat än avslappnande och dessutom har jag börjat hosta igen.
  • På simhallen idag fanns det ett anslag om att det var obligatorisk att visa upp innehållet i alla väskor samt visa ID-kort om man vill simma, på grund av terroristhotet. Det är oklart vad de tror att receptionsten skulle göra om det låg en bomb i min väska och hon måste ha tänkt det samma för jag fick vänta i fem minuter i en tom reception på att betala. Inte kollade hon väskan eller ID heller - en väldigt belgisk lösning som känns symbolisk för hela veckan.
Nu skall jag sätta en bröddeg för att förbereda inför morgondagens mikro-äventyr. Kan man inte ha fantastiska vidder så får man kompensera med maten!
 
 
 
#1 - Katrin -Katrins äventyr

Vilken vecka! Var föreläser du? Hoppas du får en fin första advent, äventyra lagomt :)

Svar: Handel i Göteborg och universitetet i Stockholm. Jag pratar om mig själv (kanske därför jag tycker att det är så roligt!) och livet som byråkrat.
Kari

#2 - Träningsblogga - Ida

Förstod ju inte allt som sades i reportaget, men man behöver inte fatta varje ord för att förstå ändå. Så jävla fint! <3

Svar: Jag har inte ens vågat se det själv! I morgon skall jag ut och jogga med 22 åringen! Det är ju mitt svar på alla problem här i livet...
Kari