För skojs skull - Svett är det nya svarta

Detox outdoor
Om man älskar friluftsliv vore det konstigt om man inte också brydde sig om miljön. Därför är det extra surt att många frilufts- och sportkläder är fulla med miljöfarliga ämnen. Från bakteriedödande silverpartiklar i funktionsmaterial till gift i Goretex - ibland är det svårt att njuta av naturen med gott samvete.
 
Därför gillar jag Greenpeaces detox initiativ extra mycket. På den här sidan kan man uppmana de stora friluftsmärkena att välja bort åtminstone ett miljöfarligt ämne - PFAS - genom att skriva på ett manifest, ta del av färdigskrivna tweets, email eller Facebook-meddelanden eller testa sin utrustning. 
 
Jag tänker stöta på svenska Haglöfs lite extra mycket - eftersom jag verkligen gillar deras grejer och gärna vill fortsätta att köpa dem utan att oroa mig för att jag förstör den natur jag älskar så mycket.
#1 - stina - itsallaboutmovement

Så himla bra initiativ! Jag blir galen på det där med allt gift i kläder (och annat). Köper aldrig kläder med bakteriedödande medel tex om jag inte måste. Som när det kommer till skor och sånt, då finns det ju inga alternativ ofta. Skorna måste ju passa fötterna om man säger och i princip alla är ju behandlade med nåt.

Svar: Det är så himla svårt att veta vad som är bäst, ofta finns det ju någon problematik med alla kläder (bomull är energi- och vattenkrävande, goretex är visserligen giftigt men håller hur länge som helst).
Kari