För skojs skull - Svett är det nya svarta

Första advents-äventyret
Katrin utmanade alltså ett gäng bloggare att fira advent genom att hitta på ett friluftsäventyr varje söndag fram till jul. Jag älskar att göra vardagen mera äventyrlig (och firade tex Nyårsafton i ett vindskydd förra året) och kan inte tänka mig ett bättre sätt att vänta in julen. Städa kan man ju göra i januari när inget annat roligt händer!
 
Jag hade redan en hel del inplanerat för första advent så anpassade äventyret därefter. Det blev en friluftsfrukost i en park!
 
Inte svårare än att alla klarar av det men ändå tillräckligt ovanligt för att man (och med det menar jag mig själv) skulle tänka att "så där kan man väl ändå inte göra? Äta frukost i en park på första advent, nu har människan ändå blitt lite knäpp!"
 
"Parken" består av ett nedlagt järnvägsspår (perfekt för att springa intervaller!) och är kanske inte världens vackraste men den är nära till klätterhallen där jag skulle träffa ett par kompisar senare och ligger en bit bort från trafiken. Jag kompenserade med en riktigt lyxig frukost på nybakt bröd med avocado och mozzarella, samt en termos full med varm choklad.
 
Det kändes lite konstigt att sitta där alldeles ensam på en parkbänk och tugga i sig i macka i ruskvädret. Inte ens en soluppgång fanns det att titta på, bara en jämn ström av folk som morgonjoggade.
 
Men samtidigt kände jag ett stort lugn, nästan så där som man kan på känna på fjället eller på ett riktigt äventyr. Det fanns inget jag skulle göra utom att äta min macka, ingen som ville någonting och inget som hände. Jag hade till och med planerat det så bra att jag inte hade bråttom.
Det kanske är att överdriva att kalla det äventyr men det blev ett avbrott i vardagen och skapade en känsla av något oväntat och annorlunda i alla fall. Plus att det var en väldigt lyxig frukos!
Nu ser jag fram emot att läsa om vad Ida, Sara och Katta hittat på för äventyr idag. Kommentera gärna om du också hängt på!
#1 - Träningsblogga - Ida

Vilket bra äventyr du hittade på!
Kanske kör det nästa söndag :)

Svar: Jag har redan en plan för nästa vecka - då blir det mer äventyr och mindre fika!
Kari

#2 - Emmi i Barcelona - explorista.se

Mysigt på något sätt, allt sånt här kommer man ju ihåg mer än om man hade suttit hemma och ätit frukost! Själv tog jag en utefrukost vid stranden idag, ett vanligt inslag på söndagarna här. Inte för att det är advent, utan för att jag älskar att ta vara på tiden och hitta på nya, spännande saker för det mesta! :)

Svar: Låter underbart med frukost på stranden!
Kari

#3 - Katrin -Katrins äventyr

Perfekt vardagsäventyr! Och vad glad jag är att du hittade det där lugnet som vi ofta hittar på fjälltoppar. Visar att känslan går att att hitta på oanade ställen...

Svar: Jag blev lite förvånad själv, trodde att lugnet hade att göra mer med naturupplevelsen (jag tittade ut över en parkeringsplats och en övergiven byggarbetsplats) men det måste vara något med kravlösheten och närvaron i nuet.
Kari

#4 - Rund är också en form!

Hehe! Outside the box! Perfekt ju. :-)

Kram M

Svar: Det behöver inte vara så mycket adrenalin för att det skall vara ett äventyr!
Kari

#5 - Katta - Bucketlife.se

Åh, vad härligt! Jag hade tyvärr missat första dagen på utmaningen, men hakar på from nu! Ser fram emot att se vad ni andra hittar på för kul på söndag :)


Svar: Det såg ut som om du körde ett spontant äventyr i alla fall!
Kari