För skojs skull - Svett är det nya svarta

Margate - Whitstable: dimma och betong ända in i kaklet
De hade visserligen sagt på väderleksrapporten att dimman skulle ligga kvar men jag hade inte trott på dem. När har det någonsin varit ärtsopps-dimma två dagar i rad?

Just den här helgen såklart.

Dimman var så tjock att vi kunde se vattenpartiklarna driva förbi, och det bildades droppar som tyngde ned ögonfransarna. Större delen av dagen sprang vi precis i strandkanten men jag tror inte jag såg vattnet en enda gång.

Inte för att jag såg så mycket annat heller, för den delen.

Kustlinjen mellan Margate och Whitstable domineras av en serie av kajer i betong som sträcker sig i all oändlighet.  Åtminstone kändes det så när dimman dolde det mesta av både havet,  naturen och bebyggelsen. 

Det enda som hördes var klappret av trail-skor mot betong och någon enstaka fiskmås som faktiskt tydde på att vi sprang längs med kusten.

Ett tag började jag nästan fundera på om alla affischer om zombie-apokalyps faktiskt var på riktigt och inte hörde ihop med Halloween!

Efter en mil av betong lyckades vi hitta en lerig stig som gick parallellt med kajen,  nedanför banken som skyddar åkrarna mot höststormarna. Det var inte speciellt vacker löpning men jag gissar att min kropp var tacksam för att slippa betongen ett tag!

Löpningen flöt på bra och efter en kortare fikapaus (jag tog en varm choklad, chokladkaka och en milkshake - det bästa med att vara vuxen är att man inte längre måste välja) kom vi fram till Whitstable i god tid för att hinna med tåget till London. Vihar svidat om inne på varsin toalett och i skrivande stund sitter vi och luktar svett tillsammans med en massa parisare med shoppingpåsar. Jag längtar efter en dusch och ett par torra strumpor men känner mig annars relativt pigg och stark. England är visserligen inte fjällen men nästan 130 km på fyra dagar har varit ett riktigt positivt styrkebesked!
 
 
#1 - Linda

Låter som en underbar helg! Vi har ungefär lika mycket dimma i Borås idag. Tycker att det är mysigt och älskar hösten. Får se om jag tycker att det är lika mysigt i helgen när det är sextimmars.

#2 - Märta

Verkar lovande att kroppen (ryggen) håller för så mycket löpning på så kort tid! Men trist att det var så dimmigt. Alla englandsvyer ni missade...