För skojs skull - Svett är det nya svarta

Dag 23: Ammarnäs - Serve

Vi har bestämt oss för glassa mellan Ammarnäs och Hemavan. Because we are worth it och för att vi kan. Ammarnäs satte tonen med dusch bastu och en god middag och nu kör vi vidare i samma stil.

Eftersom vi lagt till en dag kan vi göra ganska korta etapper de närmaste dagarna och det finns gott om stugor för inne-nätter.

Sen visade det sig att Ammarnäs har en livsmedelsbutik och min lycka var gjord. Ryggsäckarna är numera fulla med godsaker och ett eventuellt kalori-underskott från tidigare etapper kommer garanterat att ätas tillbaka.

Vi började med en stigning upp från Ammarnäs och har sedan varit på fjället nästan hela dagen med fantastisk utsikt över Vindelfjällen och Sytertopparna.

Däremot har det blåst iskalla vindar hela dagen och vi har fikat (kanelbullar!) i olika vindskydd och stugor efter leden.

Väl framme vid Servestugan visade det sig att vi skulle få dela sovsal med åtta andra och vi gick vidare.  Det kändes som om risken för att någon skulle snarka var cirka 100%. Eller så har vi blivit lite folkskygga efter tre veckor på fjället.Vi siktar på att bo i stuga nästa natt istället. Då ska vädret bli sämre. Så här ser förresten mina strumpor ut efter en dag på leden.  Torraste stigen hittills och mina fötter är överlyckliga. 
#1 - Helena

Åh vad härligt! Jag blir så avundsjuk. Alla tycks husera på fjället just nu.

#2 - Ulf

Lycka till ! Ser ut att vara kul, tröttsamt och inspirerande, allt i en salig blandning.

#3 - Rund är också en form

Känner igen det där. Jag tror faktiskt man BLIR lite folkskygg när man vandrar. Man vill gärna vara lite för sig själv, liksom. Eller i alla fall tänker jag så.. :-)

YAY för torra(re) fötter!

#4 - Malin

Jag ligger så himla efter i bloggläsandet så jag har missat mycket av ert äventyr. Börjar lite mitt i tänkte jag 😜 Just den här delen är mycket nostalgi för mig. Vandrade själv i Vindelfjällen sommaren 2009 och har så himla fina minnen därifrån! Småler för mig själv när jag ser era fina bilder!

Svar: Vindelfjällen var en höjdpunkt! Dit skall vi åka igen och springa med pigga ben och lätta ryggsäckar!
Kari