För skojs skull - Svett är det nya svarta

Vårvinter i Stockholm
Den där perioden som kallas vårvinter i fjällen är ju helt fantastisk, med värmande sol, kritvit snö och underbara turförhållanden. Riktigt så fint är det inte i Stockholm (det är ingen sol alls till att börja med) men tillsammans med världens bästa fd inneboende har jag haft ett riktigt fint långpass i alla fall. 
 
Jag älskar att visa upp Hammarbyhöjden och Nackareservatet för gäster och är stolt som en tupp när jag pekar ut utegym, friluftsbad, enljusspår och vandringsleder.
 
För dagens tur hade jag knåpat ihop en runda som bjöd på det mesta: fin löpning i motionsspår, teknisk stig genom det gamla brand-området, klipphällar med utsikt över Källtorpssjön och så klart fika framför brasan på Hellasgården. 
 
Det fanns isfläckar kvar i skogen men det spåren av vintern håller snabbt på att försvinna - det droppade och rann rännilar av smältvatten utmed bergshällarna. Det var en speciellt känsla att springa på barmark och lyssna på fågelsången samtidigt som skridskoåkarna var ute på isen. 
 
Nu blir det en snabb lunch här hemma innan vi sätter kurs mot Fotografiska. 
 
Semlorna då? Vi hann med varsin igår och håller tummarna på att Fotografiskas cafe är tillräckligt folkligt för att servera helgens andra semla senare idag. Perfekt återhämtning efter långpass!
 
#1 - bureborn

Trots att jag bor så nära Stockholm har jag aldrig sprungit där. Nog dags att ändra på det.

Svar: Ta tunnelbanan till Björkhagen och kuta på! Eller en buss från Slussen och använd Hellasgården som utgångspunkt för att avsluta där med bastu och bad.
Kari