För skojs skull - Svett är det nya svarta

Sim-inspiration på högsta nivå
Kommer ni ihåg Chloé McCardel, som coachade mig och resten av Team Sandettie när vi simmade över Engelska kanalen för ganska exakt ett år sedan?
 
Chloé är en fantastisk simmare och har bland annat världsrekord i marathonsimning - hon simmade 128 km i sträck utan paus. Hon älskar vattnet i den Engelska kanalen och nu är hon tillbaka i England igen för att slå ett nytt rekord. 
 
Den här gången siktar hon på att bli den australienska person som har simmat flest gånger över Kanalen. Med 13 crossings i bagaget sedan tidigare är hon redan kommit en bra bit på vägen - målet nu är att genomföra 7 kanalsimningar under juni. 
 
Hon har redan klarat av den första av dem men berättar att det var hennes tuffaste hittills med bara 12 grader i vattnet och 11 grader i luften. Sedan dess har vattnet blivt ännu kallare och stormigt väder innebär att hon inte kunnat påbörja den 15e simning ännu. 
 
För mig handlar inspiration inte om att lyckas utan om att våga försöka. Jag vet ännu inte om hon kommer att klara av 20 kanal-simningar (i år i alla fall, det känns otänkbart att hon inte skulle lyckas till slut) men bara det att hon vågar försöka sig på en crossing var tredje dag under fyra veckor är tillräckligt för att jag skall bli stum av beundran. 
 
Att ta första steget och våga försöka är ofta det svåraste, vare sig man skall genomföra ett stort äventyr eller en förändring på hemma-plan och det är det som inspirerar mig här. Jag vet inte om jag någonsin kommer att försöka mig på en solo-crossing men Chloés målmedvetenhet och mod inspirerar oavsett.
Här peppar Chloe en av simmarna på mitt lag under Team Sandettie's simning förra året.