För skojs skull - Svett är det nya svarta

Hej konsument - test av tält
Jag är fortfarande sjuk och har avbokat klättring och solskens-löpning för att sitta hemma och lägga patienser som inte går ut. Det är bara en snuva och ingen influensa (febern toppade i går på icke-imponerande 37.4) och jag räknar med att vara tillbaka på banan - eller åtminstone jobbet - i morgon. 
 
Dagens existentiella fråga är om det är bättre eller sämre att vara sjuk på helgen? Bättre för att man slipper stressen av att komma efter på jobbet, eller sämre eftersom man missar allt det roliga på helgen?
 
Igår lyckades jag i alla fall slita mig från min självömkan för att testa vårt nya tält på den närmsta gräsplätten. 
 
Vi har köpt ett tält som inte liknar något jag sett förut och märket, Zpack, är inte ens skandinaviskt (jag är fullblodsnationalist när det handlar om friluftsprylar och misstror allt som inte är tillverkat med svenska fjällen i åtanke). Men Torkel insisterar på att folk har tillbringat natten i det förut och överlevt. 
 
Det saknar innertält och väger därför knappt 1 kg med pinnar. Istället består tältet av ett "bathtub floor" och en överdel som är sammanbundna med myggnät runt om. Det innebär att man slipper kondens - eventuell fukt rinner rakt ut istället för att droppa ned på sovsäckarna. Det har dessutom ingångar från två håll och är tillräckligt högt i tak för att det skall gå att sitta upprätt. Vi har valt tre-mansvarianten för att få lite extra lyx.
Mellan golv och tak. 
 
Vi kommer att testa det i skarpt läge i Lake District under Great Lakeland 3 Day Adventure - blir spännande!
#1 - bureborn

Nog ser det luftigt ut. Tänker jag och ser framför mig nordliga kastvindar som får fjällbjörkarna att ligga slickade mot marken. Men det ser också lätt ut, och enkelt att sätta upp. Klart smart om man ska bära det längs hela fjällkedjan, och kanske är rejält trött när det är dags för nattläger.
Hoppas du snabbt kryar på dig!

#2 - Zandra

Och jag får låna det gamla Lake District!

Svar: Precis, det är ju dessutom kvalitetskontrollerat! Om det här blir för luftigt kanske vi kryper in hos dig. ..
Kari