För skojs skull - Svett är det nya svarta

Tough love
Trot' eller ej, men jag fick faktiskt klarteckan från kiropraktorn att börja springa igen. Visserligen med förmaningar om att ta det försiktigt och inte springa för långt, men ändock klartecken. 
 
Hipp hipp hurra!

Dessutom var det lite extra hipp hipp hurra eftersom jag fyllde år i går. Klartecken för löpning är ju något av det bästa man kan få på sin födelsedag!
 
Jag tog så klart första bästa tillfälle för en nypremiär i löparskorna och har sprungit på lunchen idag. Eller, jag sprang på lunchen efter att ha velat med skorna på framför datorn ett tag. Jag är ganska nervös när det kommer till min rygg.
 
Men jag sprang i alla fall och det gjorde inte ont!
 
Först var jag helt euforisk över att jag kunde springa utan smärta. Det gick över på en knapp kilometer när jag fick håll.
 
Efter ytterligare en kilometer började benen kännas väldigt tunga (note: benen ÄR tunga efter att nästan tre veckors vilo i kombination med att jag håller på att testa fram recept på mat som är så kaloristinn som möjligt för Gröna bandet) och det var svårt att få ordning på kroppen. Armarna ville liksom inte svänga i takt med benen och flåset var inte i någon takt alls. Tänk fölunge som tar sina första stapplande steg, fast utan att det är gulligt.
 
Sen blev det jobbigt på riktigt. Det var inte ett dugg roligt att springa och nästa kilometer ville aldrig ta slut.
 
Sådana här pass får mig att känna en sådan oerhörd respekt för nybörjarlöpare. Jag VET att det är roligt att springa och att kroppen snart är med på banan igen och om jag är relativt dålig form just nu så är jag ändå bra mycket bättre tränad än de flesta.
 
Det måste vara så himla tufft att börja springa på riktigt, både mentalt och fysiskt, när man inte är van. Sjukt imponerande att folk faktiskt klarar av det!
#1 - Nina

Grattis i efterskott!
Skönt att du får kicka igång löpningen igen ♥

#2 - Nipe

Hipp hipp HURRA! Grattis i efterskott och grattis till det hävda löpförbudet!

#3 - Märta

Grattis! Både till födelsedag och löpklartecken.
Minns när jag började springa efter att en kompis "lurat mig" till att springa ett tjejlopp här hemma 2007. Jag hatade att springa och det tog säkert tre månader innan det ens blev uthärdligt. Fy vad jag svor över henne, och fy vad jobbigt det var! Men sen gick det som det gick :-)

#4 - jeanna / bliss junkie

Åh, stort grattis till både födelsedag och löpning!

#5 - Johanna

Grattis i efterskott <3

Svar: Tack!
Kari