För skojs skull - Svett är det nya svarta

Vattenlöpning
Det har inte blivit några långpass i bergen på Mallorca den här påsken men jag har sprungit till slut. Vattenlöpning, om man skall vara petig. 
 
För alla dess fel (jag lägger till en ohälsosam kemikalieblandning) så har art deco-poolen en stor fördel och det är att en relativt stor del av bassängen är tillräckligt djup för vattenlöpning. I min vanliga pool är den djupa delen så liten att jag måste vattelöpa en en liten cirkel och bortsett från att det är alldeles ovanligt mördande tråkigt så blir jag också yr. 
 
Vattenlöpning kommer aldrig att bli mitt favoritpass men det kvalar absolut in på b-listan - den över tränignsformer man bara gör när man är skadad och inte kan göra sin vanliga träning. 
 
Idag körde jag 45 minuter simning och 45 minuter vattenlöpning. Vattenlöpningen blev intervaller för att tiden skall gå lite snabbare:
  • 3 minuter med händerna på huvudet - flytförmågan försämras då så om man lyfter armarna måste man jobba mycket mer för att inte sjunka. 
  • 3 minuter där jag tryckte med handflatorna mot botten i takt med löpsteget. Inte så löpspecifikt men bra träning för triceps och axlar. 
  • 3 minuter vanlig vattenlöpning som vila.  
 Det är ju inte stig-löpning direkt men ett acceptabelt substitut.
 
Här är förresten en mural-målning på bassängen. Alltid intressant att se skillnaden mellan vision och verklighet. 
 
Jag undrar om en den gång varit en utomhus-pool? Dagens plasttak är definitivt inte tidsenligt.
 
#1 - Märta

Har du en sån där vattenlöpningsflytväst när du kör vattenlöpning? Jag har aldrig testat med sådan, men det ska tydligen vara bra. Säger de som vet.

Svar: Jag har ett flytbälte som kostade ca 200 kr. Helt klart värt det. Åtminstone på min simhall i Stockholm kan man hyra dem för 20 kr / gången om man vill testa.
Kari

#2 - mari

Åh, vattenlöpning. Måste googla på detta, måste ju finnas här i norr. Någonstans. :)

Svar: Det enda som behövs är en simbassäng som är tillräckligt djup (helst ska den inte ha en grund ände) och ett flytbälte. Har du tur så finns det att hyra på simhallen.
Kari

#3 - Mari

Ska kika på detta :) Springer man på stället eller springer en fram och tillbaka?

Svar: Fram och tillbaka i snigelfart. Det är lättare än man tror, bara att dra på sig flytbältet och köra i gång.
Kari