För skojs skull - Svett är det nya svarta

Aarn pack marathon magic
I takt med att packlistan växt har det blivit ganska tydligt att jag behöver en ny ryggsäck. Eller plocka bort liggunderlaget och maten och ungefär alla andra prylar. Eftersom de flesta som tillverkar löparryggsäckar ännu inte har upptäckt att halva kundunderlaget har bröst så kändes det här som ett ganska stort problem.  
Så jag frågade Torkel.  
Och Torkel hittade en ryggsäck som är så unik att vi var tvungna att träffa den engelska återförsäljaren i en park i Ambleside för att få prova den. 
Aarn packs bygger på principen att man kan minska belastningen på kroppen genom att fördela vikten mellan framsidan och baksidan av kroppen. Då hamnar kroppen i balans och man undviker att bli så där framåtlutad som man lätt blir om man har en tung ryggsäck. Någon har dessutom lagt väldigt mycket tid på att fundera ut ett riktigt bra bärsystem som faktiskt går att anpassa efter alla kroppsformer - det tog en timme för återförsäljaren att förklara det hela för mig.  
Resultatet är en ryggsäck som inte är speciellt elegant men som sitter fantastiskt bra. Jag testade den under en löptur i Lake district med ca 6 kg i packningen och var grymt imponerad. Det var inget som skavde eller skumpade på min ganska kuperade 11 kilometers-runda och den kändes mycket lättare än vad den var.  
Den här modellen rymmer 24 liter så det är inget man tar med sig på ett vanligt långpass. Men för tävlingar som BAMM - eller Gröna bandet -  när man måste bära med sig tält och sovsäck är den perfekt. 
Jag kände mig som en känguru med fickorna på magen.  
Notera remmen över bröstet - varför är det ingen som kommit på den idéen förut? Det är ju genialiskt!
#1 - Z Buud

Jag gick in för att läsa om gruppträningen i helgen är jättenyfiken. Ryggsäcken verkar vara bra. Bild bakifrån?! Jag har sett cykelbyxor för tjejer med hängslena mellan brösten kommer inte ihåg märke, men tänkte att om jag ska ha cykelbyxor med hängslen så ska jag ha sådana
Ha en bra dag!
/Zandra

Svar: Den ser helt normal ut bakifrån. Säg till om du kommer på märket på cykelbyxorna, det låter jättesmart!
Kari

#2 - bureborn

Intressant ryggsäckskoncept! Ska bli intressant att höra hur du tycker den funkar under Gröna bandet.
Och du, tack för alla fina härliga inlägg från Lake! Det har sina fördelar att ta bloggpaus ibland för då får man chans till lång njutbar läsning på andras bloggar. Jippie!

Svar: Den verkar väldigt lovande. Jag skall testa på långpass i helgen.
Kari