För skojs skull - Svett är det nya svarta

Två månader senare - hur känns det nu?
Nu är det ganska exakt två månader sedan vi kom hem från fjällen och rent fysiskt har jag återhämtat mig ganska bra. Jag springer runt 40 km i veckan och är nästan tillbaka på min vanliga träningsnivå.
Den bit som saknas handlar mer om att det är väldigt stressigt på jobbet just nu och jag därför behöver ta det lite lugnare på hemma-plan.
Fötterna verkar behöva lite mer tid men så blev de ju mer misshandlade också. Jag är inte direkt skadad men däremot skör. Min naprapat har beordrat fotgympa för att öka blodcirkulationen och få senor och muskler att fungera normalt igen.
För huvudet verkar det dock ta längre tid. Jobb-stressen hjälper så klart inte men jag tror att det är något annat som skaver också. Avgaser och folkmassor men kanske framför allt tempot.
Jag har skrivit om det tidigare men återkommer ändå till det igen. Allt rullar på i racer-fart - skynda på jobbet, försöka hinna till mataffären innan den stänger, laga mat samtidigt som man städar köket och pratar i telefon. Gick det så här fort innan? Orkade jag då? Jag har ingen aning.
På Gröna bandet var jag ofta väldigt trött i kroppen och det är väldigt tydligt att vardagen här hemma är mentalt utmattande istället. Jag är mer irriterad och har oftare huvudvärk, behöver pilla mig i naveln när jag är ledig och orkar inte göra allt jag vill. 
Att fly till fjällen är så klart ingen lösning men jag undrar ändå lite grann om det inte kan bli en vändpunkt. Jag måste bara hitta vägen för den nya riktningen först. 
Ryggvård nära Grövelsjön. Så här gör jag regelbundet på jobbet också, det är bara det att ingen fotar då. 
#1 - Trail & Inspiration

Tänk om man kunde dra till fjällen varje gång man ville. Vilken dröm!

#2 - Nina

Detta får mej att tänka på vår resa till Indien för snart tio år sedan. När vi kom hem så var det tusen och en sak som gick upp för mej. Och just detdär med att allt gick så fort och var så... skitnödigt viktigt liksom. Det gav helt klart perspektiv att vara i en extrem miljö ett tag. Nu är ju inte fjällen jämförelsebar med Indien kanske, eller, varför inte?! :)

Svar: Jag tror absolut att man kan jämföra! Nu funderar jag på hur jag skall hålla kvar den insikten och se till att det faktiskt blir en förändring.
Kari Gardelin

#3 - Åsa

Fyra mil i veckan! Hur gör man? Jag kom nästan upp i åtta mil den här MÅNADEN - och då sket det sig när jag stukade foten häromdagen.
Fyra mig i veckan. En våt dröm.

Svar: Tre dagar med löppendling, dvs 5 km sex gånger. Och så en mil på helgen. Många bäckar små...
Kari Gardelin