För skojs skull - Svett är det nya svarta

En extra timme
Får man en extra timme så är det ju bäst att man gör något vettigt med den. Speciellt om det är en extra timme en dag när höstluften är hög och klar och de sista löven när som helst kommer att falla från träden. SMHI varnar för snö i veckan och jag misstänker att det här var den sista gången mina ben fick se dagsljuset i ett par löptights.
För sprang gjorde vi så klart. Vi valde att springa en vårt allra bästa helgpass.Hur exakt vi springer varierar lite men vissa saker finns alltid med: ett stopp på caféet på Hellasgården, vi passerar åtminstone en sjö (det blev tre sjöar just i dag) och så en massa härlig skogslöpning.
Jag har inte sprungit särskilt långt de senaste veckorna och har dessutom haft alldeles för mycket på jobbet så jag hade inte särskilt stora förväntaningar på formen. Jag springer alltid dåligt när jag är stressad.
Vi tassade iväg i lugn fart och valde de lättsprungna motionsspåren framför de mer tekniska stigarna. Idag ville jag inte tänka på var fötterna hamnade. Tempot spelade ingen roll - tvärtom tog jag det extra lungt för att ge kroppen en chans att återhämta sig efter en tuff vecka. 
Efter drygt en och en halv timme kvalitetstid i skogen svängde vi förbi Konsum på vägen hem för att köpa lunch och våffelsmet. Jag har fortfarande en hel del våffelätande att ta igen efter besvikelsen i fjällen och våfflor blir perfekt kvällsfika efter en perfekt dag. 
Vi gjorde inget revolutionerande nytt med den där extra timmen men vi tog det extra lungt hela dagen och det är värt en hel del. 
Hur har du använt din extra timme?
Det finns en bit äppelpaj under berget av vaniljsås. 
 
#1 - Mia

Löpning och bloggevent. Tog mig faktiskt tre extra timmar på det sistnämnda... :) Det blir få långa njutningsrundor för mig nu för tiden. Det här inlägget gav mig vatten på min kvarn - jag behöver en sån runda!

#2 - Hans

Jag sprang lugn distans i 45 min i gryningsljus istället för mörker. Skönt.

Svar: Pannlampemys i all ära - dagsljus är väldigt svårslaget.
Kari Gardelin

#3 - Trail & Inspiration

Fått en extra timme?
Man sover ändå när solen går upp och sedan blir det mörkt tidigare på kvällen. Det känns som jag förlorade en timme... :-P

Svar: Fast i söndags fick vi ju faktiskt en extra timme! Annars håller jag med, det är ett riktigt otyg med vintertid.
Kari Gardelin

#4 - Trail & Inspiration

Har man barn, får man ingen timme........ ;-)