För skojs skull - Svett är det nya svarta

Rost och gnissel
Som om det inte räcker med att jag håller på att hitta tillbaka till löpningen (4.50 min / km!!! Jag säger det igen - 4.50!!) så har jag borstat bort spindelväv och damm från mitt simkit och pallrat mig iväg till simhallen också. Det var inte bara simkittet som blivit dammigt, min simning kändes ganska rostig den med.
Jag har ingen aning om jag orkar crawla en timme i sträck och vill inte ta reda på det heller så jag varvar crawl, teknikövningar och bröstsim utan någon som helst plan i huvudet annat än att jag skall hålla mig flytande.
För att vara på den säkra sidan så har jag gått till den vackra men åh-så-opraktiska art deco-hallen där bassängen är 26 meter men de har spärrat av en barndel med hjälp av ett snöre så en längd blir 23 meter. Alltså blir det helt omöjligt att se hur snabbt man simmar eftersom GPS-klockan inte förstår att man vänder när det inte går att sparka ifrån.
Min vanliga simhall (den enda i Bryssel som hade öppet efter kl 19 på vardagar) har stängt för renovering och det finns risk för att jag har simmat mitt sista pass där. Simhallen i St Josse (som ligger på bekvämt gångavstånd från mitt jobb) stängde för renovering 2010 och har fortfarande inte öppnat igen, trots att protesterande Bryssel-bor envist dykt upp med snorklar och badankor på de kommunala mötena.
Det ryktas att också art deco-bassängen skall stängas för renovering och ingen som har sett omklädningsrummen kan bli förvånad över det.
Jag förbereder mig på det värsta.
 
#1 - Märta

Haha underbar bild :-)

Svar: Nu skall jag bara beväpna mig med en badanka och sedan är jag redo att marchera mot kommunhuset.
Kari Gardelin

#2 - Madelene

Wow! Säkert all din lågintensiva träning på Gröna Bandet har gett resultat.

Finns det verkligen ingen simhall i Bryssel som har öppet efter 19? (förvånad). Mitt perspektiv är svärisarna som klagar på att deras simhall i lilla byn med knappt 300 invånare inte har öppet fler än 2-3 dagar/vecka. Dessutom har jag som som bor långt uppe i Norrland inom en radie på 4 mil, 3 badhus som alla dagar i veckan har öppet efter 19.

Svar: Om man åker fyra mil från Bryssel så hamnar man i Flandern och då finns det visserligen öppna simhallar men på närmare håll så har jag faktiskt inte lyckats hitta någon som har kvällsöppet om man inte räknar med den simhall som har öppet till 19.30 på fredagar men där är det så trångt att det inte ens går att göra flytövningar. Den simhall som tidigare hade kvällsöppet hade å andra sidan inte öppet på helger, fredagar, förmiddagar eller eftermiddagar för att kompensera för det faktum att de hade öppet till kl 21. Hade det inte varit för de usla simhallarna i Bryssel hade jag förmodligen tränat för en solo-simning över Engelska kanalen just nu men istället är jag realist och sitter i soffan och äter chokladmuffins (och översätter min CV till svenska).
Kari Gardelin