För skojs skull - Svett är det nya svarta

Dag 48: Inte fullt så idylliskt
Vi tar farväl av vår fina lägerplats och börjar vandra mot naturreservatet Rogen som blir en av våra sista milstolpar på vandringen. 
Rogen är känd för att vara stenigt och gårdagens vemod går ganska snabbt över i förbannelser över den som hade idén att dra en led just här.
Vi har så klart vandrat igenom stening områden tidigare (Nordkalotten, känn dig träffad!) men det här är stenigt på ett helt annat sätt. Stora stenblock av olika storlek täcker marken och istället för vandring så blir det ett evigt klivande upp och ned på stenblocken. Jag tappar ständigt bort stigen och vi rör oss i snigelfart.  
Snart upptäcker vi dessutom att det finns ett större problem. Det är den varmaste dagen hittills och för första gången har vi svårt att hitta vatten. 
Vi passerar visserligen sjöar med jämna mellanrum men vågar inte dricka vattnet ur dem. Vi gjorde det på vår första fjällvandring tillsammans här och då blev jag riktigt magsjuk. Det är inte det avslut vi vill ha och vi går hellre törstiga än riskerar något.

Efter nästan 15 km hittar vi till slut en liten å där vi fyller på vattenflaskorna men vi inser också att chansen att hitta en tältplats mellan alla stenblock är ganska nära noll. Så istället bestämmer vi oss för att tillbringa äventyrets sista natt på Rogenstugan.  
Just den här kvällen blir vi de enda svenskarna i stugan. Till och med stugvärden är tysk. Vårt äventyr har på så många sätt varit en resa genom Sverige, svensk kultur och svensk historia, att det känns konstiga att avsluta omgiven av tyskar. 
Fast faktum är att det internationella följt oss åt genom fjällkedjan. Det har varit berättelser om svenska nybyggare i Lappland, stigen till Amerikahamnen Trondheim som vandrades av en tredjedel av befolkningen i Vilhemina som skulle utvandra, ständiga påminnelser om att fjällen är ett gränsland där det svenska, norska och samiska möts, ett holländskt par, ditlockade av den svenska naturen, som serverar belgiska våfflor på campingen i Kallsedet.  
Kontraster, helt enkelt.
#1 - Annie - lättlagat vegokäk

Vilket fantastiskt äventyr ni är iväg på! Och vilka vackra bilder <3

Svar: Tyvärr kan jag inte ta åt mig äran för bilderna, jag har fullt upp med att hinna med!
Kari

#2 - Frida

Vad grymma ni är.
Läser varje kväll om era strapatser innan sänggång.
Hoppas på en ordentlig sammanfattning när ni klarat er vandring.
Vad som varit bra, dåligt, saknats i packningen, varit onödigt etc

Kör hårt dom sista dagarna!

Svar: Tack, vad kul att du följt med oss hela vägen. Fråga på om det är något särskilt du undrar över med packningen!
Kari