För skojs skull - Svett är det nya svarta

Kari vs Garmin
Enligt reklamen har Garmin tillverkat armbandet till Fenix 3 av extra hållbart kryptonit*-silikon som klarar extrema förhållanden.
Reklam ljuger ju aldrig och därför kan jag bara dra slutsatsen att jag har ovanligt frätande svett som vittrat sönder armbandet lite i taget. Så här ser nämligen mitt armband ut efter tre år. 
 Men det allra värsta är att klockan fightas tillbaka. Nästan exakt samtidigt som armbandet började spricka fick jag nämligen kliande utslag under själva klockan. Jag har haft den här klockan varje dag, inklusive två månader i fjällen när hygienen sköttes på ett minst sagt tveksamt sätt, utan att någonsin få problem och nu har jag helt plötsligt blivit tvärallergisk mot klockan. 
När det hände första gången så tvättade jag klockan och luftade handleden ett par dagar men det dröjde bara en veckan innan utslagen kom tillbaka. Nu har jag inte använt klockan på mer än två veckor och utslagen vägrar läkas. 
Sammantaget står det alltså 1-1 mellan mig och Garmin och vi sneglar misstänksamt på varandra medan vi väntar på att den andra skall göra nästa drag. Må bästa kvinna / klocka vinna!
*Eller något liknande.
#1 - Cecilia

Det kanske får bli en ny klocka ;)

Svar: Jag måste fundera lite på den här plötsliga allergin först. Det vore ju synd att köpa en ny svindyr klocka som jag inte kan använda.
Kari Gardelin

#2 - Trail & Inspiration

Jag tänker att det kanske är klockan som "avsöndrar" något som du reagerar på, när det började spricka? (Som inte "kommit ut" genom utan tidigare). :-/

Svar: Allergin är under metalldelen så det borde inte vara så. Har köpt ett nytt armband nu så kommer att testa teorin i alla fall! Själv funderar jag på om det kan hänga ihop med min stukade fot på något sätt? Att jag då slutade upp och träna och därmed också att duscha (jag vet, jag är äcklig!) och därför fick svettutslag?
Kari Gardelin

#3 - Märta

Det måste vara kryptoniten som läcker ut. Till och med Stålmannen hade ju kryptonitallergi, så det har troligtvis vi vanliga människor också.

Svar: Jag har köpt ett nytt armband och hoppas att den förlåter mig.
Kari Gardelin