För skojs skull - Svett är det nya svarta

Över krönet
Det har känts som om min träning gått i uppförsbacke i flera månader nu. Det är inte (alltid) motivationen som har brustit men det har funnits en lång rad skäl till att jag inte orkar eller kunnat träna som jag trivs med.
Först var kroppen sliten efter Gröna bandet och jag ville ge den mycket tid för återhämtning.
Sedan utbröt jobbkaos med en oändlig massa deadlines och jag är glad att jag fattade att det inte fanns utrymme för att prestera något träningsmässigt också. Det var helt klart rätt beslut att sänka kraven. 
När jobbet väl lugnat ned sig så fick jag betala det fysiska priset för att ha "slarvat" med träningen och fick genast ont i höften. Höften rehabbades långsamt och försiktigt, fram till att jag började springa och stukade foten.
Rehab igen, med lite mindre tålamod den här gången, och ännu en period med missade styrkepass. Ryggen började värka lagom tills dess att foten blivit tillräckligt bra för att springa på.
Det börjar kännas segt med rehab och försiktig löpning på bana nu, när våren är som vackrast (om än väldigt kall) och skogen lockar.
Nu börjar det i alla fall äntligen kännas som om jag har nåt krönet på den här backen. Jag har rehabbat alla kroppsdelar jag kan komma på, prioriterat styrketräningen framför allt och varvat olika träningssätt för att minska slitaget.
 
Men om jag skall leta efter något positivt den här historien så finns det en sak som är tydligt och det är exakt hur bra jag mår av att träna mycket. Jag har aldrig tränat så lite som jag gjort de senaste sex månaderna och jag har aldrig varit så mycket skadad som är jag nu.  Bättre kvitto än så går inte att få på att min vanliga träning är precis vad jag behöver.
#1 - Märta

Mmm jag märker också det där, att kroppen funkar mycket sämre när jag inte tränar. Fast jag har kanske tur och blir inte direkt skadad, men jag märker det direkt på humöret. Har noll stresstålighet och bryter ihop för minsta lilla om jag inte får min vardagliga träning. Och såna där grejer som ont i nacken och stel i ryggen som dyker upp så fort man är stilla för mycket.
Hoppas att din rygg och fot blir starka och klarar av många härliga skogs/fjällturer i vår och sommar!

Svar: Det går åt rätt håll! En vecka i Lake District med mycket rörelse och mycket vila kommer nog att bli perfekt.
Kari Gardelin

#2 - Madelene

För mig märks det direkt på humöret om jag inte får min träningsdos, behöver minst 3 pass/ vecka för att må gott. Motion är mitt lyckopiller! Tränar jag inte på ett tag börjar även kroppen krångla. jag får ont i nacken, ryggen osv.

#3 - mari

Hoppas allt ska balanseras snart :) Och ja, jag märker också den där skillnaden. Både fysiskt och psykiskt. Älska rörelse :)