För skojs skull - Svett är det nya svarta

Saltvatten
Jag trodde att jag var immun mot "inspirerande citat" men den tesen motbevisades direkt av det här citatet av Karen Blixen:
"Botemedlet mot allt är saltvatten - havet, tårar eller svett".
Exakt så är det ju, jag fattar inte hur jag inte kunnat se det sambandet själv. Om man byter havet mot simhallen, så har jag följt hennes råd till punkt och pricka. Klorerat vatten fungerar ganska bra det med och den värsta chocken från gårdagen har börjat lägga sig. Mitt i allt det mörka har det varit fantastiskt att se hur stockholmarna svarat med värme, tillit och generositet. I mitt flöde har jag sett bilder på tungt beväpnade poliser som burit matkassar åt gamla tanter och hur polisbilar i city idag täckts av blommor som tack för den insats polisen (och räddningstjänsten i övrigt) gjorde igår. Visst finns det galningar därute men de toleranta, trevliga och kärleksfulla människorna är så många fler. Det är vad jag lärde mig av allt saltvatten de senaste två dagarna.
#1 - Åsa

Klokt sagt! Både om saltvatten och om toleranta och kärleksfulla människor. Tack och lov är det ju så!

Svar: Nu har jag ju bara sett Stockholm på avstånd men jag är stolt över hur vi reagerat som land och som folk när jag jämför med Bryssel där militärfordonen fortfarande rullar på gatorna ett år efter attackerna.
Kari Gardelin

#2 - Malin

Vilket bra citat! Och kloka tankar i övrigt.

Svar: Varför har ingen berättat att Karen Blixen var simmare?
Skillnaden mellan Stockholm och Bryssel har varit enorm (baserat på vad jag sett på nätet så klart...) - hur myndigheterna hanterade attacken och hur folk tackade dem efteråt. I Bryssel tog det två månader innan tunnelbanan öppnade igen och har vi fortfarande militärer på gatorna ett år efter attacken. Jag tror att vi har valt en bättre väg i Sverige, på flera sätt.
Kari Gardelin