För skojs skull - Svett är det nya svarta

Svens kiwi- och dajmpaj
Jag har ingen aning om vem Sven är men jag är honom evigt tacksam för det här receptet som jag fått av en fd kollega för en massa år sedan. Kiwi och dajm och smulpaj är en ganska oväntad kombination men det fungerar perfekt ihop - surt och sött och knaprigt på samma gång. 
Så här gör man: 
Deg
3 dl vetemjöl
1 dl socker
150 g smör
Fyllning
6 kiwisar, skurna i bitar
2 msk socker
1 msk vaniljsocker
0,5 msk potatismjöl
Topping
1 dubbeldaim
1 dl havregryn
(plus hälften av degen)
Blanda ihop ingredienserna till degen och lägg hälften i en pajform. Platta till och grädda i ugnen på 175 grader i 6-7 minuter. 
Blanda fyllningen och häll i pajskalet. Rör i hop daimen, havregryn och det som finns kvar av degen. Strö det över pajen. 
Grädda i 20 min på 200 grader, längst ned i ugnen. 
Tack Sven. 
#1 - Sanna

Låter spännande, måste prövas!

Svar: Hur gott som helst. Jag älskar Sven.
Kari Gardelin

#2 - Trail & Inspiration

Lät ju såå gott! Måste testa.
Tack! :)

Kram M

Svar: Heja Sven!
Kari Gardelin

#3 - Nina

Men va? Låter som en helt galen kombo! Så galen att jag nästan behöver frångå min jag-bakar-inte-sött-princip (låter värre än det är, haha) :)

Svar: Du kanske kan övertala någon annan att baka den åt dig? Alternativt så kan vi bestämma att den inte räknas eftersom den är ganska syrlig i smaken!
Kari Gardelin

#4 - Nina

Hm, du har en poäng där :) Både med att låta någon annan göra grovjobbet och att det trots allt är en väldigt grön paj ;)

#5 - Linnea

Det där låter ju spännande! Jag tål inte grön kiwi men det borde ju gå lika bra med gul

Svar: Det blir nog lika gott med krusbär, de är ju lite lika i smaken (tycker jag i alla fall)!
Kari Gardelin