För skojs skull - Svett är det nya svarta

Vår i skogen
Om kroppen inte håller för ett långpass i skogen kan man göra det nästa bästa och gå en långpromenad istället. Ser man dessutom till att gå lite vilse så blir det extra bra träning. 
När jag inte springer så missar jag lätt årstidsväxlingarna. I stenstaden så märks det inte lika tydligt när träden knoppas, ljuset ändras och blommorna slår ut - eller så är jag bara för stressad för att märka det. 
Bokskogen var ny för mig när jag flyttade till Belgien och jag håller fortfarande på att lära mig hur den förändras med årstiderna. På vintern är den ofta färglös och grå, på sommaren hålls solljuset borta på grund av det täta lövtäcket. 
Det är på hösten och våren som färgerna kommer fram och just nu är löven som skirast. Solen når ned till marken och det är hyacinter och vitsippor om vartannat. 
Vi tog tåget till La Hulpe och vandrade tillbaka till Bryssel - det blev en bra bit längre än vad vi tänkt men också bra mycket finare än vad vi hade räknat med. I morse föll regnet och det blev en oväntad bonus när solen faktiskt dök upp frampå eftermiddagen. 
Ingen av oss hade orkat med förberedelser och picknicken improviserades ihop på chokladbutiken Mary.
Efter fyra timmar med prat, chokladkola och total sinnesnärvaro kommer jag att sova som en stock i natt.
#1 - Madelene

Vackert! Jag har blomlängtan :)

Svar: Om ett par veckor så exploderar våren hos er också!
Kari Gardelin

#2 - Cecilia

Så vackert alltså, vilken mysig dag :)

Svar: Verkligen en toppendag!
Kari Gardelin

#3 - Nina

Jag kan nästan bli stressad om vårarna om jag inte får vara tillräckligt mycket i skogen, eller i naturen överlag. Jag vill verkligen inte missa "när knoppar brister" och jag vill ta tillvara på varje sekund - för sen är det plötsligt juni och så är det september. Nä, stanna tiden liiiite nu, så är jag nöjd :)

Svar: Jag med, men jag blir också lite stressad när löven ändrar färg, eller om det är bra skidföre, och när badsjöarna är varma. Är eventuellt lite lagd åt det stressiga hållet...
Kari Gardelin

#4 - Löpar-Åsa

Så otroligt vackert! Och jaq bara älskar bokskogar! De är så magiska!

Svar: Skogen är verkligen fantastisk så här års med alla vitsippor och hyancinter!
Kari Gardelin