För skojs skull - Svett är det nya svarta

Vuxenpoäng
Medan jag är ute och långpromerenerar i bokskogen i Bryssel så är Torkel hemma i Stockholm och har koll på huset. Jag är larvigt avundsjuk och begär dagliga bilder hur arbetet fortskrider. För att det hela ska kännas lite mer på riktigt har jag blivit medlem i Villaägarnas Riksförbund - trots att jag tyckte det var mycket vuxenpoäng att skaffa ett ICA-kort för inte så länge sedan. 
Möblerna är inte på plats ännu men vi har flyttat in en hel del andra grejer och det första varvet av renovering är färdigt. Ytskikten var väldigt slitna och dessutom inte alls i vår smak så vi har gjort om en hel del. 
Gästsovrummet gick helt i blått. Det syns inte på bilden men orginalgarderoben, dörren och alla snickerier var målade i samma babyblåa nyans. Nog för att jag gillar blått själv men det blev lite för mycket.
 Vi plockade bort laminatgolvet så att plankorna under kom från och valde vitt och grönt istället. Vi bor ju i Bajenland trots allt! Det är en del pyssel kvar men rummet är i stort sett färdigt.
Det där med målade snickerier var ett genomgående tema i huset. Här i trappan till exempel, var listerna turkosa.
Vi har låtit slipa om trappan och målat vitt, samt mörkbetsat trappstegen för att slippa furukänslan. Det vita skall målas ett varv till innan det blir helt klart.
I vardagsrummet hade vi kommit långt bara genom att ta bort plastkvistarna från spiselkransen men vi körde på en complete makeover för att sudda bort minnet av dem helt och hållet. 
Tapeten vi valde är så snygg att jag aldrig kommer att våga spika upp en tavelkrok i den och så har vi slipat golvet och rivit en vägg för att öppna upp mot köket. 
Köket är numera mörkgrått. Någon gång hoppas vi kunna sätta in ett funkis-kök här istället för det opraktiska IKEA-köket men det dröjer nog ett par år. 
Gnistskyddet är på väg. Jag insisterade på att ha en gotländsk sten med fyra månaders leverans tid, trots att vår hantverkare tipsade om en annan sten som såg likadan ut, fanns i lager och kostade en tredjedel. Men det är ju ändå 2 miljoner billigare än att köpa en sommarstuga på Gotland som är det jag egentligen vill göra.
Det finns en hel del kvar att göra men vår renoveringslust och budget sträcker sig inte så mycket längre just nu. Det är nästan en månad till jag kommer till Stockholm nästa gång men då skall jag vara där i tio dagar och inte göra något annat än att bo in mig och njuta av att vara husägare. 
#1 - Mari

Men vänta, nu har jag missat något. Hm...ska ni flytta hem? :)

Svar: Nej det är bara jag som är ologisk. Vi har köpt ett hus i Stockholm, som är så fint att min man omedelbart bestämde sig för att han måste bo där, men jag skall bo kvar i hyresrätten i Bryssel.... Vi har alltid haft kvar ett boende i Stockholm och flyttar bara ett par t-banestationer. Planen är jag skall få så mycket hemlängtan att jag ska slita mig från Bryssel och komma hem permanent.
Kari Gardelin

#2 - ZandraB

Så fint det blir. Kylen i garderoben gör ni något med den eller är det framtiden?

Svar: Det är ett senare problem! Jag har en hel lista med problem som jag vägrar att tänka på just nu...
Kari Gardelin

#3 - Sara Borg

Vad fint det blir!

Svar: Jag är så himla nöjd!
Kari Gardelin

#4 - Zandra

Vilken konstig bild det blev på min förra kommentar hur den kom dit är inget jag vet något om 😱

#5 - Mia

Så himla härligt att få liksom starta upp något nytt sådär :) Fixa, trixa, köpa, begränsas av budget, utmanas och så vidare. Ser fram emot fler bilder framöver!

Svar: Och så får man fixa fram ändamålsenlig förvaring! Jag går igång lite grann på det...
Kari Gardelin

#6 - Löpar-Åsa (yes, nu börjar jag!)

Jädrar, vad fint det blir! Älskar den gröna färgen! Min favvo! Och golvet i vardagsrummet!
Men med ett så fint hus - och gym i källaren - bara MÅSTE du väl flytta hem? Jobb är väl inte så viktigt???

Svar: Färgen heter oregano men jag tycker att den känns ganska äppel-grön. Jag älskar grönt i inredningen, vi målade köksluckorna gröna i vårt förra kök-
Kari Gardelin

#7 - Mari

Sv. Ah, okej. Tänkte väl jag, hade missat något stort annat. Men kul och rätt smart med ett boende i Sthlm ändå :)

Svar: Jag är övertygad om att det är en bra strategi!
Kari Gardelin

#8 - Märta

Fint det blir! Vi har sparat en massa bilder på hur vårt hus såg ut när vi flyttade hit och det är riktigt roligt att titta tillbaka på dem ibland, för såhär långt i efterhand glömmer man hur jävligt det faktiskt såg ut. Ert ser ju ut att vara ljusår modernare än vårt fd 70-talspalats moahahaha ;-D

Svar: Vårt är från 50-talet men tyvärr renoverades det sönder en del i början av 2000-talet.
Kari Gardelin