För skojs skull - Svett är det nya svarta

Dag 2: BAMM

En grej som är bra med att missa tidsgränsen på BAMM50 med två timmar är att man blir automatiskt nedflyttad till 30-klassen nästa dag. En annan bra grej är att nattvilan blir så kort att man inte hinner få träningsvärk innan starten går morgonen därpå. Sovmorgon fick vi också. 

Banan började med nästan en mil på relativt platta och lätta stigar och vi sprang till och med någon kilometer längs rallarvägen nära Riksgränsen.

Gårdagens äventyr kändes inte alltför mycket i benen fram till att vi kom till den första riktiga stigningen. Då tog det tvärstopp. 

Jag har aldrig haft så orkeslösa och stumma ben som då. Annars brukar jag kunna tassa på uppför även om jag har mjölksyra eller för hög puls men här gick det verkligen inre. Vi fick ta flera pauser, äta ett par Snickers och hämta andan flera gånger innan vi kom upp, sist av alla. Allt var inte hemskt den här dagen men varenda steg uppför var det. Just här kändes det till exempel helt ok. Fast mest ville jag komma tillbaka och simma i den här sjön:30-klassen kändes som en helt annan tävling. Fina stigar, lätta vägval och ca 10% av ansträngningen jämfört med 50-klassen. Det blev bara lite dödsångest på slutet när vi valde en väg som innehöll liiiiite för många och liiiite för branta snöfält.

De är ganska förrädiska snöfälten, de ser helt ok ut början men rätt vad det är så blir det tvärbrant och livsfarligt. Jag simmar gärna i fjällsjöar men jag är inte jättepigg på isflak och stup och sånt. 

Torkel försöker alltid lugna mig med att folk har gått samma väg före oss men det enda jag kan tänka på är lämmeltåg som går ut för stup: "Lelle gick ned här, kom igen nu!".Men vi kom ned till sist, utan att behöva kliva över vare sig döda lämlar eller löpare. Det var ren lyx att komma ned från fjället tidig med målfotograf och vegetarisk burgare efter mållinjen. Just det där med målfotot var ju vårt huvudmål i år, eftersom alla hade gått hem när vi kom i mål förra gången. 

Det känns som om vi hade 30-klassen att tacka för att vi klarade av det målet och för att vi fick en så fin dag på fjället. 

#1 - Sanna

Hurra vad ni är duktiga! Jättefina vyer.

Svar: Precis vad jag tycker, om både oss och vyerna!
Kari Gardelin

#2 - Trail & Inspiration

BAMM 30 låter som en lagom start, om jag skulle få för mig att ge mig på det.... Hehe! :-)

Svar: Det var en helt annan tävling. På pappret skiljer det 10 km per dag i distansen men vi klarade det på 5 timmar jämfört med mer än 12 timmar på dag 1 när benen ännu var fräscha...
Kari Gardelin

#3 - Sara i Åre

Älskar din blogg Kari! Och allt du gör!!

Svar: Likewise! Hoppas ni hinner fram till Abisko medan vi fortfarande är här så att vi kan byta fjällhistorier med varandra.
Kari Gardelin

#4 - Sara i Åre

Älskar din blogg Kari! Och allt du gör!!

#5 - Märta

Haha du är verkligen bra på att se det positiva i att bli nedflyttad 😊 Och denna dagen verkar ju ha varit riktigt härlig.

Svar: Bortsett från uppförsbackarna så var det en riktig toppendag! Och det var skönt att slippa 50-klassen också, om jag ska vara helt ärlig.
Kari Gardelin