För skojs skull - Svett är det nya svarta

En dag på sjön
Jag toppar semestern med att få besök av Linnea, världens bästa fd inneboende, och vill så klart visa henne det bästa som Stockholm kan erbjuda. Det blev ett besök på min gamla lekplats, Brunnsviken, och mer specifikt Brunnsvikens Kanotklubb. Där hängde jag hela somrarna förr i tiden och idag blev det första återbesöket sedan de belgiska skrivborden förstörde min rygg för nästan sex år sedan. 
 
Vi hade egentligen tänk ta med oss Primus-köket och ladda för en heldag i kajakerna (jag är inte så mycket för det här med mjukstarter) men det ösregnade i morse så klockan var närmare ett innan vi kom iväg. Friluftslunchen byttes mot ett stopp på Cafe Sjöstugan men paddlingen gick helt enligt planerna. 
 
Och som vi paddlade! Det blåste rejält ute på vattnet och när vinden låg på framifrån fick vi slita för varje meter. Lika plötsligt försvann vinden sedan, när vi kommit i lä bakom en klippa, och kajaken fick plötsligt full fart framåt istället. 
 
Jag älskar hur vattnet och vinden alltid förändras och paddlingen ständigt måste anpassas efter hur det är just då, i den sekunden. Desto tuffare väder, desto mer tvingas man vara närvarande där och då. 
 
Nu har jag väldigt trötta armar och ser fram emot en skön träningsvärk i morgon. Då skall jag ta med Linnea på en simtur i Söderbysjön. Hon har simmat på elit-nivå tidigare så mitt enda hopp är att hennes armar är tröttare än mina... 
#1 - Anonym

Hej Kari! Kom in på din blogg när jag googlade på distanslöpning och Gotland. Så otroligt många spännande grejer du gör! Lycka till på Gotlands Ultra, vilket drömlopp! Hälsningar, Ida Grimlund

Svar: Hej! Det var länge sedan - kul att du hittade hit och kommenterade! Du skall inte hänga med på GUM då? Det går att springa halva sträckan också om du inte är redo för 50 km. Annars tipsar jag om Gotland Trail Run på Facebook, de är väldigt trevliga och bra på att hitta fina stigar.
Kari Gardelin

#2 - Mari

Härligt! Det där med paddla, det är så kul.

Svar: Jag älskar kajakpaddling! Jag köpte ju en egen kajak tidigare i somras men den har jag inte hunnit inviga ännu, det har tagit en massa tid att få hem den, köpa paddel och annat som behövs. Men nästa sommar skall jag paddla järnet!
Kari Gardelin