För skojs skull - Svett är det nya svarta

Mitt nya liv
Jag har aldrig gillat att se på TV - vi har inte ens någon TV i Bryssel - men ivrigt påhejad av Torkel har jag gjort lite plats i mitt liv för SVT Play.
Mest tittar vi på det som vi kallar norsk fjäll-TV men vi har också följt Kalle Zachari-Wahlströms olika serier om träning. Just nu lägger jag mer tid på att sälja möbler än att träna (två sängar med madrasser, en tavla, en kruväxt, en dammsugare, ett bord och två små byråer bara förra veckan) så det passar ganska bra att Kalles nya serie, Kalles sex liv, handlar om olika sätt människor har valt bort konsumtion och stress.
I de två avsnitt som sänts hittills har han träffat ett par som cyklar jorden runt på fyra år och en kille som bor på sex kvadratmeter och satsar på att bli självförsörjande.
Jag hade inte valt något av de liven själv, även om båda lockar på sitt sätt. Däremot är det alltid grymt inspirerande att se någon annan, som valt något helt annat än det jag själv har valt, berätta hur de tänkt. 
I mitt nya liv kommer jag att jobba heltid inom det offentliga och fortsätta att bo i en dyr storstad men det kommer ändå att bli en stor förändring. Kanske inte jämförbart med att sälja allt och hoppa på en cykel, eller att bli självförsörjande bonde men det är en liten bit på vägen i alla fall. 
Fyra pallkragar hann vi bygga på baksidan av vårt hus. Med lite tur räcker det för att bli självförsörjande på rabarber i alla fall. 
#1 - Sanna

Man kommer väldigt långt på rabarber.

Svar: #goalz, som jag har förstått att man säger nuförtiden.
Kari Gardelin