För skojs skull - Svett är det nya svarta

Planer
Jag har fått så mycket energi av semestern - och av att jag vet att jag snart kommer att flytta tillbaka till allemansrätten och friluftsparadiset runtom Stockholm. Efter att ha känt mig ganska trött den första halvan av det här året vill jag plötsligt göra allt och måste hejda mig från att boka in varje vaken minut. 
 
En del hör ihop med huset, en del är kulturellt (vi har biljetter till Jens Lekman! Och Frida Hyvönen! Och till Nötknäpparen på Dansens Hus!) och mycket är så klart träning och äventyr. 
  • Idag drar vi med oss två vänner ut på Sörmlandsleden för att deras barn, 2 och 4, skall få testa att sova utomhus för första gången. Vi laddar med halloumiburgare, hajkbananer och marshmallows för bästa upplevelsen.
  • Jag har precis anmält mig till Tjurruset med en kompis. Hon har precis börjat springa och har ännu inte sprungit sin första mil och det slår mig så här i efterhand att just Tjurruset kanske inte är det bästa nybörjarloppet...
  • Om två månader åker vi tillbaka till Gotland igen för att springa Gotland Ultra Marathon 51 km. Det blir distansrekord för min del (jag sprang 50 km på Eco Trail i Paris 2011) och det känns lite nervöst. Men tävlingen går längs med den fantastiskt vackra kusten mellan nordspetsen på Hallhuk och Visby och är det någonstans jag vill snigla mig fram i en evighetslång tävling så är det där. 
Här skall vi sova i natt. 
#1 - Åsa Andersson

Härligt för er alla, men extra att barn får uppleva naturen på nära vis!

Svar: Precis, jag glädjer mig lika mycket för deras skull som för min. Jag har väntat på att de skulle bli tillräckligt stora!
Kari Gardelin

#2 - Åsa Andersson

👍💚😍

#3 - Sanna

Jo! Tjurruset är bästa loppet! 1) pga jätteroligt 2) pga man kan ändå inte springa särskilt snabbt så ingen prestationsångest 3) är det jobbigt kan man alltid skaffa sig en paus genom att putta ner sin loppkompis i en lerpöl och ha lite vattenkrig en stund

#4 - Märta

Ju finare omgivning desto långsammare vill man springa!

Svar: Exakt så. Inte för att jag behöver en ursäkt för att springa långsamt dock.
Kari Gardelin