För skojs skull - Svett är det nya svarta

Plyrka
Sunkparken blir inte mindre sunkig bara för att det är sommar men det finns däremot väldigt mycket mer människor där. Många av dem vill liksom jag hålla ett visst avstånd till parkens stamgäster och söker sig därför till den inhägnade lekplatsen.*
Ofta blir det ganska trångt där och då brukar jag träna i ett annat hörn av parken, nämligen skräphörnan. Där finns det aldrig någon annan. 
Däremot fanns det så mycket skräp där att jag inte klarade av att träna häromdagen. Det har ju blivit vanligt att folk "ploggar", det vill säga plockar skräp på sina löparturer (mitt eget rekord är 50-talet plastflaskor på löparbanan i våras) men ingen verkar ha kommit på ett ord för att plocka skräp och träna styrka förut. Jag kan rapportera att det var en hit - det är perfekt set-vila att rafsa fram en ölburk ur rabatten. Tror ni det kan bli det nya trenden om vi kallar det för att plyrka? 
Någon hade i alla fall praktiskt nog också slängt en plastpåse i parken så jag fyllde den med skräp och placerade den vackert bredvid sopkorgen som fanns ca 10 meter bort.  
*Off topic, men det är en intressant kulturskillnad att vi har inhägnade hundgårdar i Sverige medan de har valt att låta hundarna gå fritt i Belgien och istället erbjuder inhägnade barn-platser med hundförbud.