För skojs skull - Svett är det nya svarta

Tassigt
Just nu verkar det som om 5 km är en ganska lagom distans för mig och det råkar vara exakt så långt jag har till jobbet om jag tar omvägen genom parken. Ett sånt här sammanträffade måste ju vara ödet så jag dammade av mina gamla pendel-rygga och transportjoggade till jobbet. 
 
Under den allra grisigaste tiden på den belgiska vintern så transportlöpte jag varje dag till jobbet men jag kom av mig på grund av alla dusch-relaterade utmaningar, från arga lappar till försvunna duschslangar. Nu hänger duschslangen hos damerna på sin rätta plats och med 13 arbetsdagar kvar är det bara att sätta igång. 
 
Jag säger som vissa småbarnsföräldrar (som skall få förbli anonyma) säger om sina barn: Bryssel är som trevligast när stan sover. Jag tassade försiktigt mina fem kilometer till jobbet, lugnt och tyst som för att inte väcka någon och låta min egen kropp komma igång. Den verkar ju vilja ha lite extra tid på sig just nu.  
 
Uppför backen på Avenue de la Chasse, genom Cinquantenaire där lyktstolparna alltid får mig att tänka på Narnia, förbi den eviga trafikstockningen vid Schuman och till sist runt sjön i Marie-Louise-parken. Om ett par veckor hoppas jag att min kropp är lite mer lättväckt för då får jag betydligt längre pendelsträcka till jobbet.