För skojs skull - Svett är det nya svarta

Dagens i-landsproblem
Jag har inte sprungit på 38 dagar på grund av allehanda krämpor och slemhosta från helvetet men bestämde mig för att testa löparskorna igen idag, juldagen till ära. Lungorna känns inte riktigt redo för kall luft ännu så det fick bli 20 minuter löpband.
 
Vi har ju ett sånt numera, som står och samlar damm i källaren eftersom vi båda hellre springer utomhus. Alltså var det inte bara skorna som skulle återinvigas utan också löpbandet. 
 
Faktum är att jag inte sprungit på löpband på fem år, närmare bestämt sedan jag hade ett episkt gräl med mitt gym i Bryssel när de erbjöd mig ett shot vodka som kompensation för en varm dusch när varmvattenberedaren gått sönder. 
 
Det mest bestående minne jag har av löpband är att tiden vår väldigt långsamt så jag var inte särskilt förvånad när jag hade sprungit ganska länge och tittade ned och såg att det gått två minuter. Det finns inga minuter som är så långa som löpbandminuter. 
 
Så jag sprang lite till och tänkte på något annat och räknade steg ett tag och sen hade det gått 2 minuter och 30 sekunder. Det är ju väldigt långa minuter, till och med för att vara löpband. 
 
Jag funderade på det hela ett tag och sen hade det gått sju sekunder till. Det började kännas om onaturligt långa minuter. Faktum är att när jag tittade noga på klockan så ändrade sig sekunderna liksom i slow motion. Det gick en sekund och sedan hände det ingenting och ingenting igen och sedan gick det en sekund till. 
 
Så jag tajmade tajmern på löpbandet med hjälp av tajmern på min klocka och kunde konstatera att en minut på klockan motsvarade två minuter på löpbandet. 
 
Det är första gången jag sprungit på ett löpband som mäter den upplevda tiden, och inte den riktiga tiden. 
#1 - Cecilia

Tiden på ett löpband är väldigt långt, klockan rör sig inte alls enligt mig :) Dessutom blir jag attans så stel i höfterna men det är väl en vanesak!
Kram

Svar: Exakt så är vårt löpband i verkligheten... Själv blir jag stel i höfterna av att springa i skogen!
Kari Gardelin