För skojs skull - Svett är det nya svarta

Jullunch i det fria: Pasta med brysselkål- och gräddsås
Vi har firat jul på det sätt som passar oss allra bäst: utomhus, framför en brasa och med god mat. Lite otippat åt vi också mat tillsammans med två främligar som valt samma rastplats som vi. Vi pratade om fjäll och friluftsprylar medan vi lagade våra respektive julluncher - i det fria är ingen främling länge. 
 
Brasan hade vi bara för trivsel idag och istället lagade jag och Torkel mat på Primusköket. Brysselkål är en av de juligaste grönsaker jag vet och därför hade jag valt ett enkelt och snabbt recept med brysselkål och färsk pasta. 
 
ca 15 brusselkål, skurna i fjärdedelar
5 strimlade soltorkade tomater
1 hackad gul lök
1 buljongtärning
1 dl grädde
olja 
 
1 paket färsk fylld pasta
 
Vi hade bara med oss ett kök så började med att koka upp pastavattnet. Pastan fick sedan stå varmt i kastrullen medan jag gjorde pastasåsen. Mitt kök har en värmehållande "förvaringslåda" så vattnet håller sig tillräckligt varmt för att tillaga pastan även utan att kastrullen står på lågan - en vanlig tehuva fungerar säkert lika bra. 
 
Jag hade hackat grönsakerna hemma för att slippa frysa om fingrarna så kunde lägga dem på stekpannan med en gång, tillsammans med buljongtärningen. De fick fräsa tills de börjat mjukna innan jag hällde över grädden och lät allt koka ihop ett par minuter. 
 
Gott, fräscht och klart på nolltid!
 
Hoppas ni alla har haft precis den julen ni drömt och längtat efter, vad det än innebär!
 
#1 - Katrin

Snyggt jobbat! Och bra recept som jag behöver testa snart. Tack för tipset!

Svar: Jag hoppas hitta en murikkapanna på rean så snart skall jag börja testa dina recept!
Kari Gardelin

#2 - Zandra Buud

Jag tillagade inte brysselkålen på julafton så jag tar inspiration i ditt recept någon av de närmaste dagarna /Zandra