För skojs skull - Svett är det nya svarta

Kladdkaka med saffran och mandelmassa
Precis när jag trodde att jag upptäckt det ultimata kladdkakereceptet (citronkladdkaka med vit choklad) så insåg jag att det behövs ett kladdkakerecept också för den här tiden på året. Något krämigt och lyxigt och juligt, som tar ca 10 minuter att röra ihop.
 
Så jag bakade det här: 
Blanda socker, mjöl, vaniljsocker och salt i en bunke och rör sedan ner äggen. Riv ned mandelmassan i smeten. Smält margarinet och blanda ned det tillsammans med saffranet. Häll ned i smord och mjölad form. 
 
Grädda på 200 grader i ca 20 minuter. 
Det går säkert att fota den här kakan på ett aptitligt sätt,men då behöver man vara en annan sorts människa. En sån som lägger upp en florsockerpudrad bit på tallriken med rårörda hallon och grädde och sen pausar för att fota. Allt det där hände förutom fotopausen.
#1 - Märta

Jag är ändå imponerad av att du hann få till en bild innan kakan var uppäten :-) Det hade inte jag lyckats med.

Svar: Jag var ganska nöjd med det själv faktiskt!
Kari Gardelin

#2 - Trail och Inspiration

Mandelmassan gör nog att det går bort för min del, tyvärr.
Men blev nyfiken på den med citron. Har du länk/recept? :-)

Svar: Jag brukar göra ungefär så här: https://www.recepten.se/recept/citronkladdkaka.html och sedan rör jag ned ca 100 g grovhackad vit choklad allra sist. Så sjukt gott!
Kari Gardelin