Precis när jag trodde att jag upptäckt det ultimata kladdkakereceptet (citronkladdkaka med vit choklad) så insåg jag att det behövs ett kladdkakerecept också för den här tiden på året. Något krämigt och lyxigt och juligt, som tar ca 10 minuter att röra ihop.
Så jag bakade det här:
- 3 dl socker
- 2.5 dl vetemjöl
- 2 msk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 3 st ägg
- 100 gram mandelmassa
- 150 gram smör
- 1 gram saffran
Blanda socker, mjöl, vaniljsocker och salt i en bunke och rör sedan ner äggen. Riv ned mandelmassan i smeten. Smält margarinet och blanda ned det tillsammans med saffranet. Häll ned i smord och mjölad form.
Grädda på 200 grader i ca 20 minuter.
Det går säkert att fota den här kakan på ett aptitligt sätt,men då behöver man vara en annan sorts människa. En sån som lägger upp en florsockerpudrad bit på tallriken med rårörda hallon och grädde och sen pausar för att fota. Allt det där hände förutom fotopausen.