För skojs skull - Svett är det nya svarta

Microäventyr för små
Vi har valt att inte skaffa barn och jag har alltid varit väldigt trygg i det valet. Jag har aldrig velat ha barn, så länge jag kan minnas, och det finns inget utrymme för små människor i det liv jag och Torkel har byggt tillsammans. Vi har det för roligt helt enkelt. 
 
Jag hade föreställt mig att våra liv skulle tuffa på som vanligt, med äventyr och umgänge med vänner, och var ganska bestört när jag insåg att det inte fungerar så. Våra vänner har nämligen skaffat barn en efter en annan och sedan försvunnit in i småbarnslivet med ganska lite tid och möjligheter för att hitta på äventyr. 
 
Istället för att byta ut vännerna så jag bestämde mig för att anpassa äventyren så att de passar också för små barn. 
 
Det första försöket var i somras då jag tog med mig två vänner och deras barn, två tjejer under fem, ut på Sörmlandsleden. Vi skulle sova i vindskydd en regnig natt i augusti och det hade kunnat sluta precis hur som helst.
 
Fyra-åringen tjurrusade uppför varje backe och kvällbadade i en iskall sjö. Barnen hatade hajkbananerna, krävde att få äta marshmallowsarna ogrillade och valde själva att lägga sig tidigt - för att sedan sova som stockar hela natten. 
 
Kort sagt, gick jättebra. Så klart, vem älskar inte en natt i det fria på Sörmlandsleden?
Nu är det dags igen. Den här gången har jag höjt ambitionnivån - det blir fyra barn under fem - och bjudit in till ett nytt microäventyr. Så håll tummarna för mig i morgon för då blir det eldfest (aka korvgrillning i mörker) vid min nya favoritplats vid sjön Flaten!
#1 - Sanna

Du är någon slags tålamodshjälte... Men bra i alla fall att de inte gillar hajkbananer, då blir det fler över till de vuxna.

Svar: Barn är väldigt mycket lättare att hantera utomhus!
Kari Gardelin

#2 - Madelene

Oj då, är det så en del barnlösa ser på oss som valt att ha barn, att vi har tråkiga liv och därför väljer att skaffa barn ;).
Där måste jag säga emot. Jag har haft roligt först med mig själv, sedan med min man (som först var kille, sen blev han min sambo till sist min man) och efter det som en familj med ett, två, och har fortfarande roligt med tre barn.

Svar: Jag tror snarare att ni har längtat mer och då har det varit värt att ge upp mer saker. Min längtan efter barn är nästan obefintlig och då är ju uppoffringen så mycket större. För du håller väl med om att vissa saker offras för familjelivet? Sen förstår jag absolut att många tycker att de får ännu mer igen!
Kari Gardelin

#3 - Madelene

Att man inte _vill_ ha barn har jag full förståelse för men att det är för att man har för roligt. Näe, där var jag bara tvungen att säga emot! Men att man får offra en del. Ja, visst. Det håller jag med om. Men så är det med allt i livet. Köpa hus, flytta till ny stad, nytt land, byta jobb, börja plugga.....