För skojs skull - Svett är det nya svarta

Årets bästa microäventyr (hittills)
Jag har kramp i hålfötterna. Det gör ont vare sig jag står stilla eller rör på mig, i precis varenda muskel i hela foten.
Det finns bara en sak som jag får så mycket fot-kramp av och det är säsongens första 500 meter på långfärdsskridsko. 
Det är likadant varje år: mina fötter drar liksom ihop sig i panik och tårna försöker klamra sig fast vid en yta som inte finns där. Jag är så vinglig att jag knappt vågar åka - allra helst skrillar jag i motvind så att det inte går så snabbt. 
Men sedan släpper det och efter en halvtimme har jag kommit ihåg hur man både rör sig framåt och svänger (skridskosäsongen är aldrig så lång att jag lär mig bromsa). 
Efter ännu en dag med flyttstök så snor jag åt mig lite tid för mig själv och kommer till Hellasgården just när solen börjar sjunka bakom trädtopparna. Vi är bara två personer på isen trots perfekta förhållanden - det är desto fler människor i vaken nära bastun och de stojar bra mycket mer dessutom!
Jag får en hel timme för mig själv på isen innan det blir mörkt och jag njuter lika mycket av ensamheten som av själva skridskoåkningen. Att få åka skridskor på blanka naturisar i solnedgången är något som är nästan unikt för Stockholm som huvudstad.
För mig är det där här som är livskvalitet hur mycket mina fötter än krampar.
#1 - Nipe

Vi åkte också långfärdsskridskor i solnedgången för några helger sen. Vilka underbara ljud isen ger i från sig när temperaturen faller. Vi satt en stund och fikade efteråt och bara njöt av dimman, mörkret som föll och all de där ljuden.

Svar: Isen knakade en del idag men då blir jag lite nervös, hur tjock den än är...
Kari Gardelin

#2 - Anita

Så fint!

Svar: Helt underbart!
Kari Gardelin

#3 - Åsa

Det låter som livskvalitet när den är som bäst!

Svar: Precis vad jag behövde just nu!
Kari Gardelin

#4 - Katta - Bucketlife

Woooow, vilken is!! Och vad otroligt härligt det låter att få va helt själv på isen också. Måste verkligen skaffa mig ett par långfärdsskridskor snart alltså...

Svar: Gör det, du kommer att älska det! Perfekta kombo med fika så här års.
Kari Gardelin

#5 - Trail & Inspiration

Wow, vad härligt det ser ut! :-)

Svar: Min förhoppning är att jag kommer att bli tillräckligt bra på att åka skridskor ett år för att kunna träna samtidigt. Nu står jag mest och tittar!
Kari Gardelin