För skojs skull - Svett är det nya svarta

Eget gym på gång!
Det har varit en oinspirerande, ohärlig och allmänt ointressant dag (vi har burit grejer och skrubbat kakel) så jag tänkte skriva om något mycket roligare: våra planer på ett eget gym!
Ett eget gym är något vi har drömt om i flera år och en ett stort skäl till att vi valde att köpa ett hus. Det säger en hel del om våra prioriteringar att vi har lagt bra mycket mer tid på att prata om hur vi skall inreda gymmet än resten av huset sammanlagt.
Rummet är ca 15 kvm stort men takhöjden är tyvärr bara 205 cm (det här är också den enda mått vi har i hela huset). Med tanke på att jag (180 cm) + löpband (20 cm) + Hoka (5 cm) = 205 cm så kommer det att bli en utmaning!
Vi skall riva ut innergolvet och kanske också innertaket för att fixa lite studsmån i löpsteget men burpees får göras i trädgården.
Det här planerar vi att få plats med:
  • Löpband
  • Roddmaskin
  • Trainer
  • Pilatesboll
  • Några fria vikter
  • Ribbstol
  • Red cord (som en mer avancerad variant av en TRX ungefär)
Det skall så klart bli lyxigt att kunna springa inomhus när det är ruskväder på vintern men mest av allt ser jag fram emot att slippa ha vikter och yogamatta i ett hörn av vardagsrummet - eller snarare mitt på golvet eftersom jag aldrig orkar plocka bort mina träningsgrejer. 
Jag ser också fram emot att få komma igång med Red corden. Jag använde den en hel del när jag rehabbade min rygg som mest men vi hittade aldrig ett bra sätt att fästa den i taket och plockade undan den till slut. Slingträning är riktigt bra för coren och för att komma tillrätta med obalanser i kroppen. Och framför allt är det riktigt riktigt jobbigt!
Gammal rehab-bild på en Red cord.
#1 - Åsa

Hahaha! Jag får en så galet rolig bild i huvudet, eller film snarare. Hur du springer som besatt på löpbandet med jätteböjda ben, för du kan inte stå rak. Å andra sidan är det säkert helt enormt bra träning!
Låter galet roligt med ett eget gym! Rena lyxen!

Svar: Man kanske kan köra grodhopp på löpbandet? Bättre styrketräning än så kan man inte få! Vi har träffat en besiktningsman idag som tror att vi kan vinna 7 cm takhöjd om vi tar bort trägolvet...
Kari Gardelin