För skojs skull - Svett är det nya svarta

Mina tre bästa träningsprylar
Jag har försökt skriva ett inlägg om mina tre bästa träningsprylar tidigare men det urartade ganska snabbt i ett inlägg enbart om skavsår. Jag har känslig hud och skavsårsförebyggande ligger tydligen nära till hands för mig. 
Men - jag har andra favoritprylar också och nu när jag har klarat av skavsåren så kanske jag hålla mig till ämnet. 
Jag gillar att hålla träningen ganska enkel - jag vill kunna sticka ut snabbt utan att fippla med musik och sportdryck, eller styrketräna på lunchen utan att packa ned kettlebells eller en TRX i träningsväskan. 
 
Ultravesta (Ultimate Direction)
Det här är marknadens absolut bästa löparryggsäck - tro mig för jag har testat dem alla. Det finns ingen ryggsäck som sitter så skönt som Ultravesta och som dessutom har så genomtänkta detaljer. Om man skall säga något som är mindre bra så är det att den är ganska liten och fungerar sämre om man skall ha med sig mer än en tröja och några energikakor. Jag har inte testat den större varianten ännu men det beror bara på att vi inte har sprungit längre turer på ett tag och jag inte har haft en ursäkt att köpa den...
 
Buff
Jag tränar nästan alltid i buff, oavsett väder. Det är ju världens bästa allt-i-ett plagg! En buff håller håret på plats, svetten borta i ögonen på sommaren och värmer öronen på vintern. Den går att använda som halsduk eller som mössa och knös enkelt runt handleden om situationen kräver att den tas av. Och så får man dem gratis på tävlingar så buff-budgeten är noll kronor trots hög konsumption. 
Shock absorber
Mitt träningsliv tog en dramatisk vändning till det bättre när jag upptäckte Shock absorbers sport-BH för ett par år sedan. Helt plötsligt var det bara benen och armarna som rörde sig när jag sprang och alla kroppsdelar rör sig numera i samma takt. Tänk om någon hade kunnat berätta för mitt ton-åriga jag att detta var möjligt. 
#1 - Zandra

Shock absorbers är bäst!!!

Svar: Utan shock absorber skulle jag nog inte springa idag. Men jag hade nog varit jäkligt bra på att simma istället!
Kari Gardelin

#2 - Sanna

Mina bästa tre träningsprylar är nog:
1. Mobiltelefon + stadiga höron för att kunna lyssna på rolig podd när jag springer. Eftersom att min hjärna börjar argumentera för att allt gör ont och vi borde gå hem genast annars.
2. Ett armband som är en ficka som man kan ha mobilen och nycklarna i och spänna på överarmen. Eftersom att tjejkläder görs med alldeles för få och små fickor.
3. Ett stort pack med näsdukar. Jag vet inte varför men min näsa rinner oavbrutet när jag konditionstränar, oavsett årstid. Jag var alldeles sårig runt näsan efter ÖppetSpår pga söndersnuten. Har du tips mot det?

Svar: Det finns ett skäl till att det kallas för snorsport... Själv snyter jag mig i näven som en riktig kvinna.
Kari Gardelin