För skojs skull - Svett är det nya svarta

Throw-back Thursday - Gröna bandet
Det är fem månader sedan jag och Torkel gick i mål vid Grövelsjön efter 49 dagar, 1399 kilometer och sjukt mycket klafsande.
Äventyret känns allt mer avlägset och nästan overkligt de flesta dagarna men ibland händer det något som påminner mig om att vi faktiskt gjorde det där - vi tog oss igenom hela den svenska fjällkedjan till fots!
Idag var det en sådan dag: vi fick nämligen precis veta att våra namn satts upp på anslagstavlan utanför fjällstationen.
Det finns nu 54 namn på anslagstavlan för de som har genomfört Gröna bandet.
En del av dem har jag mött, andra har bloggar jag har läst, vissa har berättelser som stannar kvar lite längre. Christine Hägglund, nummer 4, var en av de stora inspirationerna för oss, Lina Hallebratt, nummer 25 och 34,  genomförde alla tre banden (vita, gröna och blåa - skidor, vandring och kajak) i ett svep och sedan tog sig an Asia Pacific Crest trail, Svante och hunden Prada, nummer 50, som vi länge följde i fotspåren och sedan plötsligt passerade en dimmig dag utan att träffa.
Bakom varje namn döljs ett äventyr som är både likadant som det vi gjorde och alldeles unikt. Vi valde olika stigar, hade olika skäl till att genomföra Gröna bandet och hade olika upplevelser.
#1 - Sanna

Vad är det för nån tokfrans som tog den på 39 dagar?? Varför så bråttom, skulle Systemet just stänga? :)

Svar: För att inte prata om han som gjorde det på 23 dagar. Vi delade stuga med honom en natt och då åt han kall mat direkt ur påsen eftersom han prioriterat bort kökmat. Och sen satte han väckarklockan på 4 och rusade vidare dagen därpå.
Kari Gardelin

#2 - Malin

Ja, jösses, vilket äventyr! Läste just hos Helena Enqvist att hon funderar på att göra det på cykel. Den enda som gjort det hittills gjorde det visst på 18 dagar.

#3 - Nina

Vilken maffig anslagstavla, fylld med människor som vågat hoppa!