För skojs skull - Svett är det nya svarta

Tre tisdagstips
En regning tisdag i februari när Trump verkar närmare att twittra ut kärnvapenkoderna än någonsin tidigare och Hans Rosling, Sveriges viktigaste vapen i kampen mot alternativa fakta, har dött så kan det vara läge att tipsa om tre saker som piggar upp.
Annika Norlin / Säkert!
Annika Norlin, med artistnamnet Säkert! har släppt en ny skiva under namnet. Låten "Snooza med mig" är allra bäst även om den inte direkt inspirerar till att gå upp på morgonen...
För den som vill ha något annat än musik i lurarna så tipsar jag istället om hennes sommarprat från 2015. Hon lyckas vara både underhållande, uppmuntrande och informativ i en timme som där hon uteslutande pratar om PMS.
Duktiga flickors revansch av Birgitta Ohlsson
Jag är inte på något sätt ett okritiskt fan av Birgitta Ohlsson men jag tycker att hon är en bra förebild på grund av sin integritet och mod att stå för det hon tycker. Hon har precis släppt en bok om att vara en "duktig flicka" i en mansdominerad miljö (recension finns här) som jag kommer att köpa så snart jag landar på svensk mark igen. 
Mer norsk fjäll-TV
VI har precis börjat se serien "Tid til å leve" som handlar om en familj som tar ett sabbatsår för att bo i en stuga på Lofoten, långt borta från grannar och bilvägar. Lofotan är ofantligt vackert, barnen lär sig obekymrat att stycka slaktade höns och allt känns väldigt okomplicerat och idylliskt. Jag drömmer mig bort samtidigt som jag vet att jag skulle hata att bo ensam på en ö utan halloumi i 12 månader. Självhushåll i Nordnorge fungerar inte så bra för vegetarianer. 
#1 - Nina

Åh, såg sista avsnittet av Tid til å leve igårkväll, jag har slukat vartenda ett :) Kunde överlag äta upp hela NRK just nu, det vill jag varje (v)år när fjäll- och viddlängtan slår till!

Svar: Vi ransonerar avsnitten så har fortfarande ett par kvar att se. Det finns mycket bra på NRK - fattar inte varför SVT inte visar den här typen av program?
Kari Gardelin

#2 - fanny

Åh Säkerts nya är så himla bra!! Älskar också snooza men även Kommer hända och Inte jag heller, bästa texten i den låten!