För skojs skull - Svett är det nya svarta

En vecka på Gotland
En vecka på Gotland går alltid snabbt och idag flyger vi hem för att mellanlanda i Stockholm innan vi drar norrut mot BAMM och Abisko.
Jag har hunnit med massor den här tiden på Gotland, från en fruhippa på öns sydspets och ett traditionellt gotländskt bröllop i en nykalkad partylada där det gick hästar för bara två veckor sedan till grillkvällar och spelkvällar.
Oavsett vad jag gjort har det varit fantastiskt vackert. Som det här morgonpasset på Hoburgen till exempel.
Eller bara hängt i mammas trädgård. 
En natt fick vi sova i en fiskebod precis vid vattnet. Det var så mysigt att jag nästan smällde av men sängen var fasligt smal.
En annan kväll sprang jag helt ensam ute på Asunden, bland raukar och lamm.
Det har blivit minst ett dopp om dagen,  både i viken vid sommarstugan och i det gamla kalkbrottet i närheten. Norra Gotland ftw, helt enkelt. 
Till och med en fika i Visby hanns med.
Nästa år får det bli två veckor på Gotland. ..
Hideviken
Nu har Torkel kommit till Gotland och då blir det äntligen ordentliga bilder på bloggen igen. Som från när jag simmade häromdagen till exempel.  
Just den här natten hade vi sovit i en fiskebod i hamnen i Hide så det var bara att gå rakt ut i vattnet på morgonen och hoppa i. Vattnet var klart och fint men ett gäng maneter hade blåst in i viken över natten och jag fick sicksacka lite för att undvika dem. Det finns inga brännmaneter på Gotland men jag vill inte ha dem i ansiktet för det. 
Det är 600 meter till den andra sidan och alltid motvind på väg tillbaka vilket sammantaget blir ett perfekt pass innan frukost.
Bästa tiden för transportlöpning
Jag transportlöper mest överallt just. Finns liksom ingen anledning att inte göra det när man är på Gotland och det är vackert precis överallt. Går det inte att springa till en plats vill jag inte vara där.
Det är inte bara Gotland som gör att jag vill springer överallt, sommaren är klart den bästa tiden för transportlöpning. Man blir inte kall, kan ha med sig minimalt med ombyte och kan dessutom kombinera löpningen med ett dopp.
Hittills den här veckan har jag transportlöpt till ett kalkbrott i närheten för att bada och hoppa från klipporna med en kompis, och sedan transportlöpt ett långpass på Pilgrimsleden för att grilla med ett annat gäng kompisar. Alltid i kombination med maximalt antal glasspauser och löpning som är så förslappad att den knappt kvalar in som jogg.