För skojs skull - Svett är det nya svarta

Bästa tiden för transportlöpning
Jag transportlöper mest överallt just. Finns liksom ingen anledning att inte göra det när man är på Gotland och det är vackert precis överallt. Går det inte att springa till en plats vill jag inte vara där.
Det är inte bara Gotland som gör att jag vill springer överallt, sommaren är klart den bästa tiden för transportlöpning. Man blir inte kall, kan ha med sig minimalt med ombyte och kan dessutom kombinera löpningen med ett dopp.
Hittills den här veckan har jag transportlöpt till ett kalkbrott i närheten för att bada och hoppa från klipporna med en kompis, och sedan transportlöpt ett långpass på Pilgrimsleden för att grilla med ett annat gäng kompisar. Alltid i kombination med maximalt antal glasspauser och löpning som är så förslappad att den knappt kvalar in som jogg.
#1 - Sanna

Jag har hittat ett sätt att göra alla löprundor till transportlöpning, nämligen med lokala "Naturpasset" och "Hitta-ut"-kartorna! Så mycket roligare att springa till något än att bara dumspringa runt runt och aldrig komma någon vart. Orientering är ju lite som skattjakt också och det är roligt (fast mina ben ser ut som att jag har lekt mycket med trettio-kilos kattungar, det är en nackdel förstås). Springa till bad låter utmärkt, gills det som swimrun då? Och när kommer sporten icecreamrun?

Svar: Egentligen transportlöper vi nästan jämt - till närmsta café. Det är ju perfekt när man kan kombinera två saker man älskar att göra.
Kari Gardelin