För skojs skull - Svett är det nya svarta

Från soffa till äventyr på 15 minuter
Jag har ju skrivit om microäventyr här på bloggen tidigare och älskar tanken på att ett äventyr kan vara precis hur kort och enkelt som helst. Heltidsjobb, familjekrav eller andra prioriteringar kan ställa sig i vägen för ambitiösa äventyr och då kan microäventyret vara ett bra sätt att komma ut ändå. 
Hela idéen med microäventyr är att äventyret ska kännas enkelt och tillgängligt och det bygger framförallt på att man har ordning på sina prylar.  
Det har vi verkligen inte idag men jag tänker ta en regnig dag den här sommaren och fixa hela källaren så att vi har stenkoll på våra friluftsprylar.
Målet är att det ska vara så lätt att hitta det man behöver att jag spontant ska kunna bestämma mig för att laga mat i det fria, springa en dagstur på Sörmlandsleden eller tälta vid en sjö i Nackareservatet och kunna gå hemifrån 15 minuter senare.
Vägen från soffa till äventyr ska vara så kort som möjligt för att äventyren ska bli så många som möjligt. 
Bilden är tagen på ett ganska rumphugget microäventyr i vintras. Jag ville sova ute en natt trots att det var gnistrade kallt just då och otålig som jag är gav jag mig själv just 15 minuter för att plocka ihop sovsäck, filt och liggunderlag. 15 minuter räckte inte för att leta fram den allra varmaste sovsäcken och klockan ett på natten kom jag hemtassande till Torkel för att det blivit för kallt. ..  Men det var väldigt mysigt fram till dess!