För skojs skull - Svett är det nya svarta

Kan vi ha lite mer segregation, tack?
I Belgien försöker flamländare, valloner och tyskar samsas på en relativt liten yta, ofta utan gemensamma regler och traditioner som för dem samman. Så är det också i simhallen där det inte verkar finnas några ordningsregler överhuvudtaget. Den vane simmaren gör därför en sofistikerad konsekvensanalys av för- och nackdelarna med de olika banorna innan hen börjar simma. 
Fart en så klart en faktor och det bästa är om man kan välja den bana där genomsnittshastigheten ligger närmast det man själv tänkt hålla. Viktare än så är dock simsätten. 
Crawlare är rent objektivt de bästa när det gäller att dela bana (vad Annika Norlin än säger): de är generellt ganska vana simmare, de håller en bra fart och så är crawl ett ganska "tight" simtag som inte tar så mycket plats.
Bröstsimmare å andra sidan har ofta ett väldigt spretigt simtag med en stark snärt på både armar och ben i slutet av varje rörelse. Jag har aldrig så mycket blåmärken som när jag har delat bana med en bröstsimmare. Eller förresten, det räcker med att det finns en energisk bröstsimmare på banan bredvid - ett simpelt banrep är inget hinder för vare sig knänävar eller sparkar. 
Om bröstsimmare är våldsamma så föredrar jag dem framför ryggsimmare. En bröstsimmare ser i alla fall var de är på väg. Ryggsim är i teorin ett ganska snävt simtag men det verkar också vara nybörjarnas favorit-simsätt och de här nybörjarna ofta väldigt dålig rörlighet i axlarna. Det gör att istället för att dra armen runt och sätta i handen rakt ovanför huvudet så gör många en halvcirkel och drar i armen vinkelrätt utanför örat istället. Ungefär på samma plats som en simmare på den andra banhalvan befinner sig - men det vet inte ryggsimmaren för han tittar rakt upp i taket. 
Sen finns också de som inte ens försöker simma. Vissa styrketränar vid kortsidan och andra gör absolut ingenting, också vid kortsidan. 
Idag hade jag inget val än att dela bana med tre ryggsimmare och jag fantiserade om öppet vatten precis hela passet.