För skojs skull - Svett är det nya svarta

Nej, det kändes för jävligt
Med en månad kvar till BAMM är det väldigt tydligt att jag inte kommer att hinna springa tillräckligt många eller tillräckligt långa långpass. Dessutom är det ont om backar i Bryssel. För att BAMM inte skall bli helt och hållet hemskt bestämde jag mig för att pröva en helt ny revolutionerande träningsmetod, nämligen att springa intervaller.
Torkel ordinerade tusingar och jag följde lydigt instruktionerna: 4 x 1000 meter, med en minuts ståvila emellan.
Den första tusingen kändes bra i ungefär 200 meter när håret fladdrade i fartvinden och benen rytmiskt trummade mot underlaget. Sedan fick jag slita som en gnu för att hålla farten och de sista 300 meterna var det bara hemskt.
Jag hann inte ens hämta andan under vilan och nästa tusing var hemsk redan från början, trots att jag hade en liten nedförsbacke på slutet.
Under den tredje var jag tvungen att fusk-stanna och andas i tio sekunder efter 600 meter för att inte dö och innan den fjärde var slut mådde jag illa, hade blodsmak i munnen, blev kissnödig-på-gränsen-till-inkontinent och kände hur det susade i öronen.
Korkat nog sprang jag tusingarna tre kilometer hemifrån och det var på gränsen att jag lyckades ta mig hem över huvudtaget efteråt. Uppförsbacke var det också.
Väl hemma ringde jag Torkel för att bearbeta traumat och hans spontana fråga var:
Kändes det bra?
#1 - Trail & Inspiration

Imponerande att du kör knäböj vid selfien....... Hehe! ;-)

Svar: Det är typ den enda fördelen med att vara överrörligt - jag kan vila i squatposition. Alternativet var att ligga ned på rygg tvärsöver gångvägen och det här kändes lite mer diskret!
Kari Gardelin

#2 - Henrik Ortman

Kan rekommendera att träna mycket trappgång också. Nästan lika bra som backträning. Tynger man ner med ryggsäck så är det ännu bättre

Svar: Just det, jag hade glömt trappträning. Eller förträngt det, har hemska minnen från att ha kört intervaller i ett 25-våningshus med urusel luftkvalitet här i Bryssel för ett par år sedan...
Kari Gardelin

#3 - Zandra Buud

Kändes det bra då?

Svar: Bara om man är sadist.
Kari Gardelin

#4 - Cecilia

Åhh det lät jobbigt!! Men det ska vara bra träning säger dem....:)

Svar: Det vete fan om det är värt det!
Kari Gardelin

#5 - Madelene

Bra fråga ;). Jag körde tusingar på löpbandet idag och det kändes inte bra. Hade tänkt plåga mig igenom 5 st men gav upp efter 4. Så trött!

Svar: Det är meningen att jag skall springa fem nästa vecka, jag bävar fortfarande. Räcker det inte med progression om jag springer fyra och inte får blodsmak i munnen?
Kari Gardelin

#6 - Märta

Tusingar är fruktansvärda. Tacka vet jag 30-sekundersintervaller. Då går det över fort ;-)