För skojs skull - Svett är det nya svarta

Race report: retro-trail i Oster
 Det är något väldigt charmigt med tävlingar där man kan dyka upp en halvtimme innan start och betala 50 spänn (60 om man vill springa den långa klassen) för att direkt anmäla sig. Det fanns ingen sponsrad goodiebag med grejer man inte behöver och vi fick inga tshirts i dålig kvalité och fula tryck. Ungefär så här inbillar jag mig att löpartävlingar var i Sverige också, någon gång på 80-talet innan löpning blev trendigt och folk fortfarande sade stig istället för trail. 
Efter en utlottning med den lokala ölsorten som pris startade vi 10 minuter för sent och alla 700 löpare satte av åt samma håll samtidigt. Inga kvalgrupper här inte.
Sen tog det också tvärstopp efter 500 meter i den första uppförsbacken, och fortsatte att ta stopp i varje uppförsbacke därefter, men vad gör det när det är 25 grader varmt och det bara finns en vätskestation på hela sträckan? Då tackar man och tar emot varje gång det finns ett legitimt skäl att gå i uppförsbackarna.
Det där med vätskestationen var en språkmiss från min sida. På websidan stod det att det skulle finnas två stationer och jag lämnade ryggsäcken hemma, bara för att upptäcka att de räknade med den vätskestation som fanns vid mål. Vid det laget var jag så svettig att jag kunde krama ur mitt linne och låg back på ca två liter vätska.
Tack vare trafikstockningarna så kände jag mig ganska stark genom hela loppet och kunde trava på i stadig fart hela tiden, trots värmen. Det var bara den sista kilometern som kändes kämpig och det blev dubbelt så jobbigt som jag räknat med eftersom den aldrig tog slut. Det visade sig att uppmätningen av banan också höll retro-klass och de räknat fel på en kilometer. 
Här har jag sprungit 16.6 km trots att banan skulle vara 15.7. Torkel har hunnit duscha och byta om och fotar på väg in i målområdet.
Det fanns självklart ett öltält vid målområdet och så serverade de tre olika icke-vegetariska maträtter. Jag ser oförskämt fräsch ut men det är bara för att jag sitter ned. I själva verket har jag jätteblåsor under båda fötterna och kan knappt gå.
#1 - Trail & Inspiration

Låter ju alldeles lagom avancerat...! :-D

Svar: Väldigt charmigt - bortsett från där den bonus-kilometern som jag verkligen inte behövde!
Kari Gardelin

#2 - Linnea

Men ändå väldigt... gulligt på nåt sätt :) Ingen panik, alla på en gång. Inte så noga med hur långt det är.

Svar: Väldigt charmigt! Även om det inte riktigt kändes så när målet aldrig dök upp...
Kari Gardelin