För skojs skull - Svett är det nya svarta

Zedtech motionskajak
Jag har inte skrivit så mycket om kajakpaddling här på bloggen trots att det var ett av mina största intressen för ett par år sedan. Då var jag kajak-ledare inom Friskis och höll regelbundna turer både inne i Stockholm och i skärgården Det var sex år sedan nu och sedan dess har jag inte paddlat en enda gång.
Det finns som bekant inget vatten i Bryssel men framför allt har jag misstänkt att paddlingen inte varit bra för min rygg och sedan jag fick diskbråck har jag inte vågat mig ned i kajaken igen. Men nu när vi skall flytta tillbaka till Stockholm igen blev frestelsen för stor.
För ett par veckor sedan så såg vi en man som drog en kajakvagn bara ett par hundra meter från vårt hus och när jag pratade med honom om paddelmöjligheterna i vårt område förstod jag att jag också skulle kunna ha en egen kajak.
För ryggens skull blir upplägget ett annat nu när jag tar upp paddlingen igen. Förr var det havskajak och veckoturer i skärgården som gällde men nu vill jag ha en lättare kajak som jag orkar dra ned till ån här i området och som jag kan paddla kortare turer med mindre belastning för ryggen.
Valet blev därför att köpa en motionskajak, en rankare och snabbare kajak. Den väger drygt hälften så mycket som en havskajak och saknar packutrymme.
Det var ganska nervöst att testa kajaken för första gången - känslan i en motionskajak är ganska annorlunda och jag vet flera vana paddlare som gått runt i en motionskajak de inte varit vana vid. Efter sex år borta från paddlingen så var jag inte helt förtjust i tanken på att ha publik när jag ålade mig ned i en motionskajak...
Men det gick bra och Zedtechen visade sig vara en väldigt trevlig kajak som blev min några minuter senare!