För skojs skull - Svett är det nya svarta

Är det så här det ska vara nu?
Idag tänkte jag att det skulle vara en bra idé att springa 10 km på lunchen, trots att jag inte är i sån form att jag enkelt river av en mil mellan mötena och trots att det var 28 grader i skuggan. 
 
Det tog ungefär sju minuter innan jag svettades så mycket att jag knappt kunde räkna ned kilometerna på klockan, fyra minuter till innan jag flåsade som en hund och ytterligare tre innan all svett gjorde att tightsen började skava. 
 
Efter fem kilometer såg jag tillräckligt lidande - eller döende - ut för att jag skulle bli påhejad av en nunna och strax därefter var gåpauser det enda som faktiskt höll mig vid liv.
 
De tio kilometerna tog slut en hel evighet senare men det märktes knappt - då satt jag på golvet på kontoret i en pöl av min egen eftersvett (trots en iskall dusch) och åt glass, fullständigt oförmögen att göra något produktivt över huvud taget. 
 
Den känslan har inte riktigt gått över ännu och jag smyglängtar lite grann efter hösten, trots att sommaren knappt har börjat. Eller åtminstone efter en runda där det finns en badsjö på mitten. 
#1 - Märta

Jag vet! Det är skitjobbigt att springa på sommaren! Finns det en sjö i närheten är det dock riktigt härligt att först toksvettas och sen slänga sig i vattnet :-)

Svar: Du anar inte hur mycket jag längtar hem till sådana sjöar! Glass i all ära men det är inte riktigt samma sak...
Kari Gardelin

#2 - Trail & Inspiration

Förstår dig preciiiis (fast det kanske man inte får säga högt). :-o

Svar: Det kommer att bli 33 grader på torsdag. Jag funderar på att sjukskriva mig och sitta hemma och äta glass hela dagen.
Kari Gardelin

#3 - Nina

Instämmer med Malin, önskan om lagom svalka åtminstone när man ska springa ska man hålla för sig själv :D Jag fungerar inte som jag ska när det är hett, kroppen lägger in protest direkt.

Svar: Här i Bryssel kan man se en klar skillnad mellan hur vi nordbor hanterar värmen, jämfört med tex italienare, spanjorer och greker. Väljer man bara rätt nationalitet när man klagar så kan man få en hel del sympatier!
Kari Gardelin