För skojs skull - Svett är det nya svarta

Kanotpaddling på Sävarån
Umeå har levererat på alla punkter utom kanske att det inte stod revolutionärer i varje gathörn - men vi träffade en massa andra trevliga människor. Maten var toppen,  björkarna hade stått ut och vi hann med en kort löptur i ett EXTREMT backigt spår samt en lång kanottur på en sävlig å.
Jag har inte paddlat kanot sedan jag var 8 ungefär så var aningens nervös när jag och Tocke hoppade i vår kanot tre timmars paddling från havet. Kanotpaddling kräver dessutom ett bra samarbete och både jag och Tocke gillar att bestämma så vi hade en utmaning framför oss. 
Det blev en hel del strandhugg i början när vi sicksackade fram över ån innan vi var överens om vem som styrde och vart vi skulle. 
 
 
Den här bilden sammanfattar vad jag älskar med paddling: lugnet och naturupplevelsen. Jag hade lätt kunnat sitta där och guppa hela dagen. 
Däremot är kajak roligare än kanot - kajaken är smidigare och lättare.
Turen avslutades sedan på bästa möjliga sätt på Skeppsviks herrgård - med en våffla!  Det kallar jag bra planering!
Vi åt mat också och den var med god men den har helt bleknat i jämförelse. Notera att våfflan serverades med grädde och hjortronsylt OCH en chokladbit. Det närmaste jag kommit paradiset på länge. 
#1 - Madelene

Åhhh, älsk på Umeå. Min studentstad och en mycket trevlig stad <3

Svar: Verkligen trevligt! Nästa gång vill jag åka dit på vintern.
Kari Gardelin